Jestem nowy i to mój pierwszy post, ponieważ wcześniej sama lektura wystarczała mi do rozwiązywania swoich problemów.
Mam stronę, którą chciałbym zabezpieczyć przed osiągnięciem maksymalnej liczby połączeń do mysql.
Ogólnie połączenia są zamykane - jednak jeżeli osiągnie się dużą odwiedzalność może się okazać, że to nie wystarczy...
Napisałem więc pętle w PHP, ktora includuje w plikach w ktorych łączę się z bazą (na samym początku - dlatego sesja i ob ):
<?php while( $connect == FALSE ) { If ($connect == FALSE ) { }
Chodziło mi o to, by w razie braku możliwości połączenia z bazą skrypt automatycznie łączył się ponownie - czy zrobiłem to poprawnie?
Nie stety nie wiem nawet jak to sprawdzić ;/ a myślę, że Wasze doświadczenie mi pomoże:)
Z góry dzięki za pomoc.
Ps: Nie wiedziałem tak naprawdę w jakim wątku to umieścić... czy przypadkiem nie Przedszkole - jeżeli tak to proszę administrację o przeniesienie. Ogólnie nie uważam, że "raczkuje" ponieważ miałem ogromną ilość problemów, które albo metodą prób i błędów rozwiązałem albo googlowaniem, bądź właśnie dzięki temu forum. Raczej zwykłym zjadaczem chleba bym się nazwał, który coś tam wie