Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak w wybranym miejscu layoutu wyswietlic akcje?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
newbie96
Mam juz gotowy layout i skrypt wyswietlajacy nazwy tematow ostatnich newsow biggrin.gif
W tym wybranym miejscu wkleilem :
Kod
App_Service_ServiceAbstract::getService('Default_Service_News')->latestNews();

I to mi nie dziala. Jak tego dokonac, skrypt w 100% dziala?
Tj. Zend framework
ps. sory ze tu pisze ale w tamtym dziale nikogo nie ma biggrin.gif
@edit
i jakby ktos wiedzial jak zrobic zeby za dlugie tematy byly obcinane i zakonczone " ... "
Tajgeer
Nie działa, tzn. co się dzieje?

Co do długich tematów - prosta funkcja z użyciem np. mb_substr.
newbie96
tak mi sie wydaje ze to przez mysql_fetch_assoc bo musialem troche skrypt pozmieniac.

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in .../application/modules/default/services/News.php on line 9

dalsze blady sa wywolane przez blad powyzej biggrin.gif

@edit
Jak otwieram domyslnie strone jest wszystko OK, tylko jak chce to wyswietlic w layoucie to tak sie dzieje.
Tajgeer
Jak treść błędu wskazuje - funkcja mysql_fetch_assoc() oczekuje zasobu, a otrzymuje wartość true/false. Może zapytanie nie zwraca wyników i przez to mysql_fetch_assoc() dostaje wartość 'false'?

Pokaż zawartość pliku News.php.
newbie96
Cytat
Jak treść błędu wskazuje - funkcja mysql_fetch_assoc() oczekuje zasobu, a otrzymuje wartość true/false. Może zapytanie nie zwraca wyników i przez to mysql_fetch_assoc() dostaje wartość 'false'?

Pokaż zawartość pliku News.php.

ah.. dzieki, jednak mialem blad biggrin.gif
zwracalo false

#watek mozna zamknac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.