Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kopiowanie contentu z innych stron
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Watt
Witam serdecznie,

Czy kopiowanie treści z inych for z podaniem źródła może być przyczyną prawnych nieprzyjemności? Mam forum, w którym napisałem automat dla ludzi, który daje im punkty za artykuły, ponadto jeżeli art jest skopiowany "wymuszam" na userach pisywanie źródła (samej domeny np. forum.php.pl, peb.pl, wiaderko.com itd itd). Czy to jest (ze strony prawnej) okej czy może powinienem przedsięwziąć jakieś dodatkowe środki?
erix
Z tego, co pamiętam, to zgodnie z prawem możesz wykorzystać wyłącznie fragment. Całość już nie.
llukasz
Cytat(Watt @ 6.09.2012, 15:29:01 ) *
Witam serdecznie,

Czy kopiowanie treści z inych for z podaniem źródła może być przyczyną prawnych nieprzyjemności? Mam forum, w którym napisałem automat dla ludzi, który daje im punkty za artykuły, ponadto jeżeli art jest skopiowany "wymuszam" na userach pisywanie źródła (samej domeny np. forum.php.pl, peb.pl, wiaderko.com itd itd). Czy to jest (ze strony prawnej) okej czy może powinienem przedsięwziąć jakieś dodatkowe środki?

Napisz na forumprawne tam odpowiedzą Ci profesjonalnie smile.gif
zakręcony
Najlepiej jak masz zgodę autora na powielanie treści inaczej możesz mieć problemy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.