Witajcie !
Tym razem pytanie będzie dotyczyć ładowania danych bezpośrednio do tabel za pomocą konstrukcji load data infile . Rzecz nie byłaby skomplikowana gdyby chodziło o pojedynczą tabelę. Problem polega na tym, jak zaimportować dane z jednego pliku csv jednocześnie do kilku tabel (jednym zapytaniem sql)? Z tego wątku dowiedziałem się, że muszę użyć tyle razy LOAD DATA, do ilu tabel będę wstawiać dane. Z kolei, z tego postu wiem, jakie ustawienia powinna mieć baza danych. Dodam tylko, że tabele będą na silniku innodb, jak też myisam. Czy znacie sposób, aby zrobić takiego szybkiego inserta/update/delete bez konieczności przygotowywania wielu plików csv, dla każdej tabeli z osobna? Czy ma to w ogóle znaczenie czy zrobię to w jednym pliku i jednym zapytaniem czy kilkunastoma plikami i zapytaniami? Wolałbym jednym zapytaniem wstawić wszystkie dane, do ok. 30 tabel; same dane to dość spora pula produktów, import ma lecieć do Magento, jak najszybciej się da. Zapoznałem się wstępnie z Magmi i dziękuję z góry za posty prowadzące do tego rozszerzenia. *)
*)chyba, że faktycznie warto i nie ma innego (czyt. wydajniejszego) rozwiązania?
edit//
literowki