Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zasięg sesji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sebekzosw
Witam,

mam taką struktuę plików

- main.php
- index.php
- admin / index.php
- admin / ajax / photos-multi-upload.php
- admin / components / management-photos / index.php

logując się do Panelu admina mam dostęp do management-photos i wszędzie, a w management-photos mam multiupload (uploadify), który w tle wysyła do pliku photos-multi-upload.php żądania. Na Chromie wszystko się pięknie uploaduje, jednak w Firefoxie i np Safari jest problem z multiuploadem ponieważ mnie wylogowuje (tzn w pliku photos-multi-upload.php jest komunikat, żeby się zalogować a w panelu admina cały czas jestem zalogowany)

Przy print_r($_SESSION) w pliku photos-multi-upload.php pokazuje, że zmienna istnieje ale jest pusta. Dodatkowo na początku tego pliku includuję plik main.php (include '../../main.php') w którym inicjuje sesje:

1. ini_set('session.use_cookies', 1);
  2. ini_set('session.use_only_cookies', 1);
  3. ini_set('session.use_trans_sid', 0);
  4. ini_set('url_rewriter.tags', '');
  5. ini_set('session.name', 'unique');
  6.  
  7. ini_set('session.cookie_httponly', 1);
  8.  
  9. /* konfiguracja sesji */

Jaki może być problem? Innych logów z błędami nie otrzymuje. Po prostu zmienna sesji jest pusta.

Warto dodać, że w tym samym katalogu znajduje się plik stats.php i po wykonaniu print_r($_SESSION) pokazuje indeksy i wartości które istnieją smile.gif
hedrazer
sesja przypisana jest do adresu, zwróć uwagę na adres hosta przy przekierowaniu (po zalogowaniu).
szalek01
www bez www ?
sebekzosw
oczywiście bez www. Po wejściu na admin / ajax / photos-multi-upload.php w przeglądarce i wpisaniu print_r($_SESSION) wyświetla zawartość czyli zasięg jest ok. Problemem może być uploader?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.