Od kilku dni mam problem z parsowaniem strony chronione hasłem. Za pomocą cURL pobieram stronę, która mnie interesuje i zapisuje ją w zmiennej:
CODE
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://www.adres.strony.pl'); $wynik = curl_exec($ch); curl_close($ch); $html = str_get_html($wynik);
Schody zaczynają się przy pobieraniu tego co mnie interesuje. Fragment, który chciałbym pobrać jest postaci:
CODE
<script> var Info = new Array(); Info[0] = new Array(); Info[0]['Name'] = 'Polska'; Info[0]['Population'] = '38538447'; Info[0]['Region'] = new Array(); Info[0]['Region'][0] = new Array(); Info[0]['Region'][0]['Name'] = 'Mazowieckie'; Info[0]['Region'][0]['Population'] = '5242911'; Info[0]['Region'][0]['City'] = new Array(); Info[0]['Region'][0]['City'][4] = new Array(); Info[0]['Region'][0]['City'][4]['Name'] = 'Warszawa'; Info[0]['Region'][0]['City'][4]['Population'] = '1720398'; Info[0]['Region'][0]['City'][5] = new Array(); Info[0]['Region'][0]['City'][5]['Name'] = 'Radom'; Info[0]['Region'][0]['City'][5]['Population'] = '222 496'; Info[0]['Region'] = new Array(); Info[0]['Region'][2] = new Array(); Info[0]['Region'][2]['Name'] = 'Dolnośląskie'; Info[0]['Region'][2]['Population'] = '2915238'; Info[0]['Region'][0]['City'] = new Array(); Info[0]['Region'][0]['City'][4] = new Array(); Info[0]['Region'][0]['City'][4]['Name'] = 'Wrocław'; Info[0]['Region'][0]['City'][4]['Population'] = '631235'; </script>
(Faktyczne dane są inne, ale głównie chodzi o schemat, czyli tablice w tablicach).
Czy jest jakiś łatwy sposób pobrania tej tablicy, bez konieczności parsowania? Czy jedyna możliwość, to funkcje typu: preg_match_all().
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.