Jeżeli spojrzysz na kod i to, w jakiej postaci się tu wkleił na forum, to dojdziesz do wniosków, że:
1. używanie backslasha do separowania danych jest... khem, takie sobie
2. trąci DOSem i wczesnymi windowsami

3. lepiej użyć do tego jakiegoś innego znaku, nawet spacji (która przynajmniej naturalniej wygląda)
W ogóle jak masz kolumnę "zdjęcie", to jak dla mnie ona służy (jak sama nazwa wskazuje) do przechowania JEDNEGO zdjęcia, czy to w formie nazwy pliku czy też bloba. A nie dwóch, tak jak Ty robisz. Choć mogę się zgodzić, że w ograniczonej liczbie przypadków może mieć sens to, co Ty robisz. Ale to nadal IMO je3st wyjątek, a nie reguła.
W związku z tym doradzałbym redesign bazy; np. dedykowana tabela na zdjęcia (i dla każdego zdjęcia przy update dodawać różne kolumny np. timestamp), po których często można sortować - generalnie otwierają Ci się duże możliwości. Nie wiem czy z tego skorzystasz, ale rozważyć warto.
P.S.
Czemu poprzedzasz backslashem ostatni apostrof tuż przed WHERE? Używasz jakiegoś edytora z kolorowaniem składni? Jeśli tak, to powinieneś to wykryć, skoro nawet forumowy parser oznaczył ten apostrof innym kolorem...