Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra via www
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
McAs
Czy są tutaj może osoby ,które znają dobrze PHP+mysql i chciałyby wziąć udział w projekcie stworzenia gry via www ?
Wszystko jest do dogadania , a szczegóły oczywiście na PW lub gg 9340713

pozdrawiam
!*!
Nie ten dział. Jaki masz budżet?
McAs
Nie znalazłem odpowiedniego działu gdzie bym mógł zamieścić takie ogłoszenie. Wiadomo to nie jest sprawa dla jednej osoby by mogła coś takiego stworzyć dlatego proponuje udział ( gdzie 200-250 zł będzie wpadało po 0,5 roku + jakiś zadatek że wogóle napisana została gra) lub budżet do 800 zł, ale wtedy wiadomo skończenie pisania kodu i się rozchodzimy. Myślę że pomysł nie jest głupi i da się na nim zarobić, może nie krocie , ale na pewno nie mało smile.gif, poza tym już jednego PHP-owca mam , ale potrzebuje jak to się mówi zespół.

P.S dzięki za przeniesienie.
!*!
Cytat(McAs @ 12.12.2012, 14:24:35 ) *
budżet do 1 tyś zł,

Cytat(McAs @ 12.12.2012, 14:24:35 ) *
budżet do 800 zł,

To w końcu 1k czy 800zł? biggrin.gif Wątpię żebyś za taką kwotę kogoś znalazł, chyba że ktoś pobierze gotowca, pozmienia kilka rzeczy i opchnie Ci jako swój autorski kod wink.gif
Silnik gry to nie jest praca na jeden weekend (chyba że coś pokroju: rejestracja/logowanie/pokaż dane podane przy rejestracji).

Wyślij mi specyfikację na PW tak z ciekawości, albo podaj ją tutaj, będzie prościej.
McAs
Machnęła mi się klawiatura bo coś mi komp szwankuje. 1k smile.gif wiem że nie jeden weekend, a gdzieś 2 miesiące pisania. 1 osobę mam pewną , a od drugiej czekam na odp. dlatego szukam 3 osoby by można było jak to się mówi " już się pobawić"
Damonsson
1000zł za 2 miesiące pracy, fundacja praw człowieka powinna się Tobą zainteresować biggrin.gif
pyro
Cytat(!*! @ 12.12.2012, 14:27:58 ) *
Silnik gry to nie jest praca na jeden weekend (chyba że coś pokroju: rejestracja/logowanie/pokaż dane podane przy rejestracji).

Ty byś to pisał cały weekend? Pfi! Powolnyś tongue.gif
Spawnm
Ale co ma logowanie/rejestracja do silnika gry?!

To jest przykładowy silnik:

1. <?php
  2. /**
  3. * silniczek walki dla gier rpg
  4. *
  5. * @author Spawnm.pl
  6. * @license New BSD License
  7. */
  8. $user = array(
  9. 'name'=>'User',
  10. 'hp'=>100,
  11. 'power'=>12
  12. );
  13. $enemy = array(
  14. 'name'=>'Przeciwnik',
  15. 'hp'=>70,
  16. 'power'=>15
  17. );
  18.  
  19. function hit($atacker, $defender)
  20. {
  21. echo 'Gracz '.$atacker['name'].'['.$atacker['hp'].'] zaatakowal '.$defender['name'].'['.$defender['hp'].'] zadając mu '.$atacker['power'].' obrażeń;<br/>';
  22. $defender['hp'] = $defender['hp'] - $atacker['power'];
  23. return $defender;
  24. }
  25.  
  26. $tura = 0;
  27. while($tura<25){
  28.  
  29. if($user['hp'] < 1){
  30. echo 'Jesteś martwy<br/>';
  31. break;
  32. }
  33.  
  34. $enemy = hit($user, $enemy);
  35.  
  36. if($enemy['hp'] < 1){
  37. echo 'Wygrałeś<br/>';
  38. break;
  39. }
  40.  
  41. $user = hit($enemy, $user);
  42.  
  43. $tura++;
  44. }

Budżet dupy nie urywa, rynek wybrałeś sobie bardzo, ale to bardzo trudny.
Opisz coś więcej swój projekt. Bo 'mam pomysł na gre' to dziś za mało aby zaistnieć.
tab
  1. $defender['hp'] = $defender['hp'] - $atacker['power'];

Dlaczego tak a nie
  1. $defender['hp'] -= $atacker['power'];

Niedopatrzenie czy tak jest czytelniej? Z czystej ciekawosci pytam
Poza tym zaciekawiło mnie ze mówisz ze to bardzo trudny rynek. Jest tak duzo gier internetowych pisanych? Może to nei pytanie na ten temat ale w takim razie jakie rodzaje aplikacji internetowych teraz najlepiej pisać?

Pawel_W
Cytat(tab @ 12.12.2012, 23:00:11 ) *
Niedopatrzenie czy tak jest czytelniej? Z czystej ciekawosci pytam

to było pisane z ironią (chyba) biggrin.gif

Cytat(tab @ 12.12.2012, 23:00:11 ) *
Poza tym zaciekawiło mnie ze mówisz ze to bardzo trudny rynek. Jest tak duzo gier internetowych pisanych? Może to nei pytanie na ten temat ale w takim razie jakie rodzaje aplikacji internetowych teraz najlepiej pisać?

gier jest teraz naprawdę od metra - wystarczy wejść na kwejka, onet, czy inny większy serwis i co chwilę migają Ci ich reklamy przed oczami - przy tak wielkim wyborze ciężko jest zdobyć potencjalnego gracza a już w ogóle zmusić go do wygenerowania jakiegoś zysku wink.gif
!*!
Cytat(Spawnm @ 12.12.2012, 21:34:34 ) *
Ale co ma logowanie/rejestracja do silnika gry?!

Bardzo dużo jeśli to pRoMOORPGlifeSIM.

pyro - chlanie kawy spowalnia pracę wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.