mam problem z usunięciem (poprzez ftp) katalogów, które zawierają podkatalogi i pliki. Są to pozostałości po instalacji Joomla!. Baza danych jest wyczyszczona.
Mam skrypt, który usuwa pojedyncze pliki, lecz jest ich parę tysięcy, więc odpada.
---------------
<?php $del=$_GET['del']; // $sciezka=$_GET['sciezka']; { echo "plik usuniety"; } else { echo "plik nie usuniety ;("; } ?>
--------------------
Czy ktoś mógłby pomóc w dostosowaniu tego skryptu?
Tego poniżej nie mogę użyć ponieważ w haśle jest znak "@" i niestety dostaje komunikat o nieoczekiwanym pojawieniu się tego znaku. Natomiast nie mogę zmienić hasła. No czas idzie taki, że mało kto pewnie siedzi przy kompie?

<?php $plik = 'public_html/old.txt'; // nawiązanie połączenia $conn_id = ftp_connect($ftp_server); // logowanie $login_result = ftp_login($conn_id, $ftp_user_name, $ftp_user_pass); // próba usunięcia $plik if (ftp_delete($conn_id, $plik)) { } else { } // zamknięcie połączenia ftp_close($conn_id); ?>
Byłbym wdzięczny za pomoc.
No to sam sobie odpowiem, ponieważ znalazłem rozwiązanie i może komuś się przyda:
<?php function delete_directory($dirname) { if (!$dir_handle) return false; if ($file != "." && $file != "..") { else delete_directory($dirname.'/'.$file); } } return true; } delete_directory('nazwa_katalogu'); ?>