Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wykres słupkowy( dwa na jednym )
Forum PHP.pl > Forum > PHP
john_doe
Witam,

chciałbym stworzyć wykres słupkowy ( pionowy ) tak aby dwa słupki były jeden na drugim z tym, że ten pod spodem ma być szerszy.

Nigdy nie miałem do czynienia z wykresami i chciałbym to osiągnąć jak najprościej się da.

Nawet myślę o puszczeniu w pętli for 1px paseczka. Nachodzenie pewnie w css i z-index ?

A może ktoś używał jakiejś gotowej biblioteki, dzięki której osiągnę cel?
Sephirus
To zależy jak duży będzie ten wykres itd. Jeśli nie duży to bardzo ładnie można to zamodelować zwykłym HTML+CSS smile.gif daje to także różne możliwości związane z dodatkową funkcjonalnością, klikaniem najeżdżaniem itd smile.gif

Wystarczy jedynie odpowiednio wyświetlić jakieś div'y o określonych stylach, position i z-index smile.gif

jeśli musi to być obrazek to od zera masz bibliotekę GD w php lub możesz w google'u poszukać gotowej biblio. Jest trochę tego - szukaj pod "PHP chart"

Możesz też zerknąć na moją radosną tfurczość
john_doe
Sephirus dzięki, o to chodziło, o ideę takiego podejścia prostego css`owego
Pawel_W
ludzie, wykresy w css i html... proszę Was smile.gif od tego jest SVG albo Canvas smile.gif
Raph
Ja bym pewnie JpGraph użył. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.