Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: require_once zwraca 1, a zawartość pliku przed doctype
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zazdrosny17
Witam,

Stworzyłem sobie klase. Tutaj wklejam uproszczoną wersję (plik: klasy/Test.php):

1. class Test
  2. {
  3. public $content = "";
  4.  
  5. public function __set($name, $value)
  6. {
  7. $this->$name = $wartosc;
  8. }
  9.  
  10. public function Show()
  11. {
  12. echo "<div id=\"content\">".$this->content."</div>\n";
  13. }
  14. }

Następnie w katalogu głównym mam plik (index.php) o takiej zawartości:

1. <?php
  2.  
  3. require_once('klasy/Test.inc');
  4.  
  5. $test= new Test();
  6. $test->content = require_once 'modul/rejestracja.inc';
  7. $test->Show();
  8.  
  9. ?>

Plik modul/rejestracja.inc:

1. <?php require_once 'modules/register/index.php'; ?>

I tu już ostatni plik (modules/register/index.php):
  1. <?php echo "lol"; ?>

Teraz jesli odpalę index w katalogu głównym, przed doctype widzę string 'lol', a w miejscu gdzie powinien się wyświetlić ten string jest '1'.

Proszę o pomoc.
nospor
require dołącza plik php i go wykonuje. Nie zwraca tego co ten skrypt pluje na ekran.
Jak chcesz przechwycic to co pluje na ekran, to musisz użyć funkcji z rodziny ob_
zazdrosny17
skoro jeszcze jesteś, możesz podać mi przykład? Chodzi mi o to, że chciałbym mieć w jakims katalogu wszystkie moduly. np. moduly/register/index.php

i tym index.php chcialbym miec formularz (login, haslo, etc) przycisk wyslij i walidacje. chcialbym rozniez aby ten plik byl jakos czytany na ktorej podstronie bede chcial.

A w ogole to proszę o radę, czy dobrze się za to zabieram? funckji ob_ jeszcze niegdy nie uzywalem, zaczynam dopieor programowac obiektowo, ale przed chwial przeczytalem ze nie powinno sie uzywac ob_.

I dalej proszę o przyklad ww.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.