Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc w doborze odpowiedniego oprogramowania przy edycji plików na wielu serwerach ftp z zachowaniem aktualnych wersji na komputerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
1q2w3e4r
Witam,

Poszukuję rozwiązania. Działam tworząc skrypty na różnych serwerach ftp. Chcę mieć zawsze aktualną wersję danej strony na komputerze aby w razie problemów z ftp można było cały serwis przywrócić.
Aktualnie mam folder z aktualna wersja strony na komputerze i po modyfikacji plików wrzucam na FTP przez WinSCP. Jednak jest to nie efektywne i męczące rozwiązanie. Sprawdzało się tylko na poczatku.
Chcę modyfikować pliki bezpośrednio na FTP aby odświeżając stronę od razu widzieć resultat. W czasie modyfikacji chcę aby na komputerze tworzyły się kopie tych modyfikacji (np. 3 ostatnie wersje) abym w każdej chwili mógł przywcócić cały serwis.
Aktualnie korzystam z kED'a ale niedawno widziałem program Sublime Text 2 i wydawał sie całkiem fajny. Jestem gotów na zmiane oprogramowania.
Proszę o pomoc w doborze najlepszego dla mnie rozwiązania.
sajegib
Zainteresuj się:

-netbeans IDE ( inni będą ci polecać ECLIPSE, ale dla mnie zdecydowanie netbeans )
-systemami kontroli wersji jak np. GIT, Subversion

te drugie pozwolą ci tworzyć repozytoria z całą historią zmian plików, nigdy ci nic nie umknie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.