Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][FB]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ilware
Witam wszystkich,

stanął przede mną dzisiaj ww problem.A mianowicie chodzi o to że stronę chce pokazać tylko user'om którzy polubili dany fanpage. Napisałem takie sprawdzanie za pośrednictwem api z fb które działa :
  1. include_once 'fbapi/facebook.php';
  2.  
  3. $config = array( );
  4. $config[ "appId" ] = '******'; // app id
  5. $config[ "secret" ] = '*******'; //secret
  6.  
  7. $facebook = new Facebook( $config );
  8.  
  9. if( !($fbUser = $facebook->getUser() ) ){
  10. $url = $facebook->getLoginUrl( array(
  11. 'scope' => 'friends_likes',
  12. 'redirect_uri' => '*******'
  13. ) );
  14.  
  15. header( 'Location: ' . $url );
  16. die();
  17. }
  18. if( $fbUser ){
  19. $youlikeit = $facebook->api( array(
  20. "method" => "fql.query",
  21. "query" => "select uid from page_fan where uid=".$fbUser." and page_id=****"
  22. ) );
  23. }
  24. $youlikeit = sizeof( $youlikeit ) == 1 ? true : false;

niestety ma jedną wadę, żeby sprawdzić to w ten sposób user musi dać uprawnienia dla apki. Jeżeli osoba nie dała wcześniej uprawnień, to strona zaraz po uruchomieniu robi redirect do fb i wita usera takim komunikatem:

czy zna ktoś może sposób jak takie coś obejść?

Satysfakcjonuje mnie rozwiązanie zarówno z php jak i z js'a

Pozdrawiam
i z góry dziękuję za odpowiedź
erix
Z tego, co wiem, to nie ma możliwości poznania listy like'ów danego użytkownika bez przydzielenia uprawnień. Bo przecież można publiczną widoczność listy zablokować.
SUICIDE
powiedz mi w jaki sposób uzyskałeś taki efekt że po wejściu na stronę aplikacja prosi o dodanie z następującymi prawami: Likes_list.
Dodaje takie uprawnienia w edycji swojej aplikacji i niestety wchodząc na mój url aplikacja prosząca o dodanie nie informuje o tym że będzie pobierać likes_list.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.