Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak sprawdzić popularność newsa?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dominator
Witam
Głowię się jak by tu napisać skrypt, który sprawdza popularność newsa (pod względem ilości wyświetleń, ratingu, komentarzy czy czegoś tam jeszcze). Pomożecie?
kw95s
nie rozumiem problemu, zliczasz sobie ilośc unikalnych wyświetleń danego newsa, tworzysz tabele np.newsy odłony o strukturze `id_newsa`, `np. ip`.
Jeżeli ktoś wyświetla newsa z nowego adresu ip dodajesz +1 do wartości zapisanej w tabeli np. 'newsy`
set `ilosc_odslon` = "ilośc_odslon + 1";
Dominator
Cytat(kw95s @ 28.07.2013, 20:24:28 ) *
nie rozumiem problemu, zliczasz sobie ilośc unikalnych wyświetleń danego newsa, tworzysz tabele np.newsy odłony o strukturze `id_newsa`, `np. ip`.
Jeżeli ktoś wyświetla newsa z nowego adresu ip dodajesz +1 do wartości zapisanej w tabeli np. 'newsy`
set `ilosc_odslon` = "ilośc_odslon + 1";

Źle mnie trochę zrozumiałeś. Mi chodzi o POPULARNOŚĆ newsa WZGLĘDEM komentarzy, ilości wyświetleń i oceniania.
r4xz
No dobrze... ale w czym jest problem? Pokaż co już zrobiłeś, przedstaw swój sposób myślenia - cokolwiek...
kw95s
Cytat(Dominator @ 28.07.2013, 20:26:04 ) *
Źle mnie trochę zrozumiałeś. Mi chodzi o POPULARNOŚĆ newsa WZGLĘDEM komentarzy, ilości wyświetleń i oceniania.

Czyli sprawa jest jeszcze prostsza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.