Nigdy wcześniej nie robiłem skryptów więc mogę mieć lekko namieszane w tym co mam. Poniżej wkleję formularz oraz plik kontakt.php.
Proszę bardzo o pomoc w zmianie kodu i ewentualne wasze opinie, z góry dziękuje.
FORMULARZ
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" > <form action="kontakt.php" method="post" enctype="text/plain"> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> <br /> <input type="submit" value="Wyślij" /> <input type="reset" value="Wyczyść" /> </td> </tr> </table> </form> </head>
oraz SKRYPT kontakt.php
<html> <head> </head> <body> function sprawdz($zmienna) { $new = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($zmienna)))); return $new; } {$to = 'fdepresja@yahoo.com'; $imie = sprawdz($_POST['imie']); $nazwisko = sprawdz($_POST['nazwisko']); $email = sprawdz($_POST['email']); $temat = sprawdz($_POST['temat']); $wiadomosc = sprawdz($_POST['wiadomosc']); $headers = "From: $email" . "\r\n" . $mail = "imie: $imie <br /> nazwisko: $nazwisko <br /> wiadomosc: $wiadomosc <br />"; { } else { } ?> </body> </html>