Mam pliki z tłumaczeniami (tzn. langi) i teraz chciałbym z poziomu panelu admina umożliwić ich edycje administratorowi. Niby nic prostego, ale pliki z tłumaczeniami często mają różnią strukturę (kilka poziomów zagłębień - przykłady niżej) - i teraz potrzebuje zwrócić klucze dla danej tablicy, aby móc użyć ich jako parametr "name" dla pola textarea. Tylko obecnie nie mam pomysłu na realizacje tego - może ktoś mi podsunąć pomysł?
# plik1 'hello' => 'Witaj użytkowniku :login', 'logout' => 'Wyloguj się', ); # wygeneruje textarea w postaci: <textarea name="hello">Witaj użyktown...(...)</textarea> <textarea name="logout">Wyloguj się</textarea>
Powyższy przykład nie stanowi problemu, dopiero jak tablica ma kilka zagłębień:
# plik2 'unique_name' => 'Twoj login nie jest unikalny', 'min_length' => 'Twój login jest zbyt krótki', ), ); # powinno wygenerować textarea: <textarea name="username[unique_name]">(...)</textarea> <textarea name="username['min_length']">(..)</textarea>
Inny przykład, który również mnie dotyczy;
'title' => 'Tytul podstrony', 'description' => 'Opis strony', ), ), ); # textarea fields: <textarea name="home[index][title]">(..)</textarea> <textarea name="home[index][description]">(..)</textarea>
Ma ktoś pomysł na realizacje tego? - potrzebuje nadać taki parametr "name" dla pól textarea, ponieważ podczas zapisu tłumaczeń (edycji) łatwiej będzie mi zbudować nowe/edytować plik z tłumaczeniem.