Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z odświeżaniem strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kurczak94
Witam. Mam pewien problem. Dopiero uczę się PHP, a postawiłem sobie zadanie, aby zrobić edytor tekstu online, który zapisuje naszą pracę do bazy, a potem ten 'artykuł' może być gdzieś wyświetlony (coś a'la CMS).

No i prawie wszystko działa jak trzeba. Po kliknięciu submita, strona zostaje odświeżona, a tekst zapisany, ale aby uaktualniony tekst był widoczny na stronie, muszę w nią wejść jeszcze raz (albo odświeżyć).

Chciałbym to jakoś usunąć, tak żeby działało jak na forum, gdy klikam "podgląd postu" i od razu po 1 przeładowaniu mam treść moich wypocin.

@EDIT zapomniałem dodać kod ;-)

1. <?php
  2.  
  3. if(isset($_POST['tresc'])) {
  4. $update = mysql_query("UPDATE `artykuly` SET `tresc`='{$_POST['tresc']}' WHERE ID = '3'");
  5. }else{
  6. echo 'Nie ma żadnej treści';
  7. }
  8.  
  9. ?>

1. <form method="post" action="index.php">
  2. <textarea name="tresc"><?php $_POST['tresc']; echo $row['tresc'] ?></textarea>
  3. <input type="submit" value="Wyślij">
  4. </form>
mar1aczi
To cały kod?
kurczak94
Wcześniej mam kod ustanawiający połączenie z bazą. I jeszcze fragment:

1. $query = "SELECT * FROM artykuly WHERE ID = '3'";
  2. $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
  3. $row = mysql_fetch_array($result) or die(mysql_error());

I to tyle. Umieściłem to co najważniejsze. Cały system edytora online, zapisywania tekstu do bazy itp działa, tylko muszę podwójnie przeładować stronę, żeby widzieć nowy tekst.
valkirek
Przecież to oczywiste, że nie widzisz od razu edytowanej treści skoro po submicie najpierw pobierasz wyniki a później je edytujesz. Kod leci z góry na dół, najpierw daj edycje a później pobierz wyniki z bazy.
kurczak94
Kombinuje na wszystkie strony i nic. Próbowałem różnych kombinacji i ustawien kodu i nic ;/ Albo dzialalo tak samo, albo jeszcze gorzej.

@EDIT

Ok, poprzesuwałem co nieco i działa smile.gif Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.