Generalnie serwis jest już częściowo zrobiony, jednak jest to ok.. 20% (?) całości. Do tej pory nad stroną pracowały dwie osoby: ja (jako 'designer', grafik itd) + programista. Programista niestety, z przyczyn osobistych, musiał na razie opuścić projekt.
Tak więc szukam kogoś na jego zastępstwo.
Efekt pracy można zobaczyć tutaj http://rkarkut.linuxpl.info/
Wszystko jest jeszcze we wczesnej fazie, i na razie jako-tako zrobione są podstawowe elementy strony: rejestracja, tworzenie profilu, wrzucanie zdjęć, wyszukiwarka itd. Jednak każdy z tych elementów musi być jeszcze dopracowany/ ulepszony/ poprawiony.
Praca nad serwisem wyglądałaby mniej więcej tak:
Mam określony ogólny plan i wizję jak serwis ma wyglądać.
Przesyłałbym programiście co kilka dni/tygodniu (w zależności od tempa prac) wyjaśnienia co dokładnie trzeba zrobić. Za każdą taką działkę zrobionych rzeczy otrzymywałby jakieś pieniądze (chyba że się jakoś inaczej dogadamy). Ale nie chcę tutaj nastawiać na kokosy, bo sam ich nie mam. Zawsze jednak coś powinno być.
I tyle.
Generalnie, mimo że mam ogólną wizję co i jak, to nie jestem przyspawany do wszystkich pomysłów i wiele rzeczy może się jezcze, mniej lubi bardziej, zmienić. Po prostu różnie może być, pewne doświadczenie mam, i nie raz ulegałem pomysłom programistów itd.
Proponuje też programiście 20% przy ewentualnych kiedyś-tam-niewiadomo-kiedy zyskach (o ile programista będzie ciągle przy projekcie). Piszę "niewiadomo kiedy", bo nie chcę robić złudzeń i bajerować. Ciężko jest stworzyć projekt, który odniesie sukces, a jeszcze ciężej - finansowy sukces.
Zresztą, jeśli projekt odniesie konkretny sukces, to procenty od zysku mogą i tak się zwiększyć.
Więc trzeba próbowac, pracować, próbować i pracować.
Acha, jedna rzecz - to ma być nieco inny serwis randkowy niż klon/kopia już istniejących.
Technologia to PHP 5 i MySQL + autorski framework, ale programista służy pomocą we wdrożeniu.
Ktoś chętny?