Mam pewien pomysł na biznes i tworzę pod niego portal Internetowy. Z wykształcenia jestem informatykiem i myślałem, że poradzę sobie z całością samodzielnie. Tak się jednak nie stało więc poszukuje firmy, która pomoże mi dokończyć stronę.
Portal nazywa się www.pobieralnia24.com i jest wzorowany na portalu http://filebit.pl. Całą architekturę oparłem na Joomla3. Sam portal działa bez problemu. Kupno GB, dostępu czasowego jak i sam system płatności rozwiązałem poprzez komponent: DJ-Classifieds tworzony przez dj-extensions. Generowanie linku na postawie linku pobranego z warezów (www.peb.pl, www.darkwarez.com) także już zrobiłem. Potrzebuje pomocy przy napisaniu funkcjonalności polegająca na pobieraniu pliku za pośrednictwem mojej strony www.pobieralnia24.com oraz za pośrednictwem programu JDownloader 2. Uproszczony algorytm zamieściłem w załączniku.
Krótki opis potrzebnej funkcjonalności:
Użytkownik posiada link wygenerowany przez mój portal, który jest aktywny przez 36 godzin. Jak użyje tego linku aby ściągnąć plik system musi się zalogować na konto użytkownika, sprawdzić czy link został już pobrany, czy użytkownik ma wystarczająco dużo wykupionych GB aby pobrać plik. Jak wszystko jest poprawne to program przeszukuje pokolei serwery gdzie mam wykupiony dostęp w poszukiwaniu danego pliku. Wiemy, że ten sam plik np. film znajduje się na wielu hurtowniach danych (np.: hotfile, netload, bitshate, itp.). Przeszukiwanie odbywa się po skrócie MD5. Ja natrafi na plik ze zgodnością MD5, którą mamy zapisaną w bazie danych MySQL pod naszym linkiem rozpoczyna się pobieranie pliku. Jak plik pobierze się w całości program odejmuje GB na koncie użytkownika o wielkość pobranego pliku. KONIEC.
Jeśli mają Państwo czas na napisanie dla mnie takiej funkcjonalności to proszę napisać w jakim czasie udało by się to stworzyć oraz ile by mnie to kosztowało. Myślę, że najlepiej całość napisać w PHP. Wiadomo, ze nie trzeba stosować się do modelu MVC, którego używa Joomla.