Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [DOMDocument] Wygenerowanie DOMElement
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ghost1511
Piszę klasę obsługującą loga mojej aplikacji. Log jest w formacie xml. Utworzyłem klasę LogEntry która jest podstawą - pojedynczym wpisem w logu i zawiera podstawowe informacje (date, godzinę itp). I teraz chciałbym rozszerzyć ją osobno dla wpisów np. z bazy danych rozszerzonych o kilka dodatkowych elementów. I tutaj natknąłem się na pewien problem ponieważ nie mogę (nie potrafię?) wygenerować obiektu typu DomElement, a następnie dodać do niego np attrybutu, po by przekazać go dalej (do klasy zapisującej LogEntry w faktycznym pliku loga).

Poniższy kod:
  1. public function getDomElement() {
  2. $newEntry = new \DOMElement("LogEntry");
  3. $newEntry->setAttribute('dataDodania', $this->getDataUtworzenia()->format('d-m-Y H:i:s'));
  4. $newEntry->setAttribute('typObiektu', $this->getTypObiektu());
  5. $newEntry->appendChild(new \DOMElement('trescKomunikatu', $this->getTrescKomunikatu()));
  6. return $newEntry;
  7. }

powoduje błąd:
Kod
Fatal error: Uncaught exception 'DOMException' with message 'No Modification Allowed Error' in D:\xampp1.8.2\htdocs\sklep\branches\ver_1.30_rejestracja_logowan\Core\Log\LogEntry.php on line 77
( ! ) DOMException: No Modification Allowed Error in D:\xampp1.8.2\htdocs\sklep\branches\ver_1.30_rejestracja_logowan\Core\Log\LogEntry.php on line 77

Czy DomElement musi być zawsze tworzony w ramach DomDocument?
SmokAnalog
Google nie gryzie: http://stackoverflow.com/questions/6352273...n-allowed-error
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.