Cześć,
mam pewien problem, od kilku dni walczę z problemem jakim jest migracja systemu szablonów RainTPL do MVC (https://jream.com/lab).

Działanie MVC wygląda następująco:
index -> bootstrap (Głównie zajmuje się adresami oraz tym jaki kontroler ma zostać przypisany i modul) -> Kontroller -> z kontrolera zostaje wczytany odpowiedni zasób modułu oraz jaka templatka -> widok (wczytuje wcześniej przypisaną templatke) używam systemu szablonów RainTPL i tutaj odwołanie do rainTPL.
Wszystko działa, tylko jest problem z assignami, tagami jak kto woli, która zamienia zmienne na text.

W module umieszczam takiego assigna np: $this->controller->loadAssign('nazwa_zmiennej', 'zawratość zmiennej'), funkcja loadAssign w controller'rze poprawnie odbiera tą zmienną i mogę ją wyświetlić, następnie z kontrollera przekazuję ją do widoku który również poprawnie wyświetla, i następnie z widoku do RainTPL który ją przetwarza, i teoretycznie powinno zostać przeprasowane wraz z templatką, lecz tak nie jest. Nie mam pojęcia czemu templatka nie wczytuje tych tagów i nie rozpoznaje ich ...

Mam nadzieje że w jakimś stopniu jest zrozumiałe co napisałem, i jest ktoś w stanie mi jakoś pomóc smile.gif