Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie danych z innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Pjotrek
Chec pobierać dane ze strony http://finra-markets.morningstar.com/BondCenter/Results.jsp
Niestety po pobranu za pomocą file_get_contents wraca do stanu sprzed kliknięcia w przycisk SEARCH.
Widzę, że po kliknięciu w SEARCH przesyłane są POST-em:
- count = 40,
- searchtype = ...
- query - tutaj są jakieś klacy
- curPage = ... itp.
Wyczytałem, że chyba w trzecim parametrze funkcji file_get_contents przesyła się tablicę POST, ale nie działa mi to.

Ktoś ma jakiś pomysł?
sajegib
CURL
Pjotrek
Cytat(sajegib @ 2.10.2014, 16:08:17 ) *
CURL

Poczytałem troszkę o cURL i nie widze w tym rozwiązania.
Możesz bardziej rozwinąć swoją podpowiedź?
by_ikar
No właśnie trochę mało poczytałeś wink.gif ale prawda jest taka że za pomocą file_get_contents też da się wysyłać żądania post.
Pjotrek
Cytat(by_ikar @ 2.10.2014, 23:42:31 ) *
No właśnie trochę mało poczytałeś wink.gif ale prawda jest taka że za pomocą file_get_contents też da się wysyłać żądania post.

No za bardzo nie wgłębiałem się w temat cURL, bo też myślę, że da się zrobić to za pomocą file_get_contents. Widziałem jakieś przykłady w sieci ale... nie działa to u mnie.
Później postaram się umieścić jakiś kod.

Dzięki
nospor
Cytat
ale prawda jest taka że za pomocą file_get_contents też da się wysyłać żądania post.
O, a to ciekawe... A jak?

@Pjotrek pozostaje ci cURL. No chyba, że by_ikar nas uswiadomi jak wysylac dane postem przy pomocy file_get_contents. Bardzom ciekaw jak to sie robi smile.gif

edit: no chyba, że macie na mysli ten parametr:
resource $context
przyznam szczerze iż się nim jeszcze nie bawiłem. osobiscie preferuję cURL, ktore daje chyba większe możliwości w tym temacie i nie jest zależny od opcji allow_url_open, ktore nie wszedzie jest włączona
Pyton_000
@nospor Choćby tak smile.gif http://pl1.php.net/manual/en/function.file...ents.php#108309

Ale fakt że cURL nadaje się lepiej do tego, choć i tu nie zawsze mamy na serwerze taką opcję wink.gif
Wtedy pozostają jeszcze inne wyjścia np.: fsockopen
nospor
@Pyton edit w moim poscie pojawil sie kilka godzin przed Twoim, wiec nie wierze, że nie zauwazyłes wink.gif
Pyton_000
Zauważyłem ale dałem źródło dla potomnych którzy będą twierdzili że się nie da :-)
nospor
W sumie może i racja smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.