Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Berlin] - Programista PHP [pośrednik]
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
NumbroHome
Numbro Home jest nową firmą która powstała w celu współpracy z firmami z branży IT, głównie w zakresie tworzenia oprogramowania. Nie jesteśmy typową agencją HeadHunterską, sami pracujemy jako programiści dla firm które polecamy. Obecnie poszukujemy dla naszego klienta programisty lub programistów PHP. Miejsce pracy to samo centrum Berlina. Zapraszam do zapoznania się z ofertą i do wysyłania CV.

Wymagania:
  • Znajomość PHP 5, OOP i wzorców projektowych
  • Znajomość HTML, CSS, XML, JSON...
  • Doświadczenie w pracy z frameworkami MVC (idealnie Symfony2)
  • Doświadczenie z bazami danych SQL i Non-SQL (używamy MySQL i MongoDB)
  • Plusem będzie doświadczenie z JavaScript (używamy AngularJS)
  • Doświadczenie w pracy z zewnętrznymi API.
  • Język angielski lub niemiecki na poziomie komunikatywnym.
  • Pasja do programowania.

Oferta:
  • Praca w niesamowitym międzynarodowym zespole. Zatrudniamy najlepszych więc na pewno będziesz miał sporo okazji do nauczenia się czegoś nowego.
  • "Flat Structure" - zawsze wysłuchamy twojej opinii, cenimy indywidualizm i doceniamy każdy pomysł który pozwala wzbogacić i ulepszyć nasze projekty.
  • Darmowe napoje: kawa, herbata, piwo oraz liczne imprezy firmowe.
  • Wspaniałe biuro w centrum miasta, w samym sercu Europy.
  • Dobre wynagrodzenie (45000 - 60000 euro brutto rocznie) i stabilna praca.

O firmie i projekcie:
Nasz projekt to innowacyjna platforma wspierająca finansowo niewielkie firmy. Naszym celem jest dostarczenie usługi która pozwala rozwijać nowe przedsięwzięcia bez obawy o ich finansowanie. Nasza platforma umożliwia niewielkim firmom otrzymanie kredytu w przeciągu 5 minut. Obecnie planujemy rozwój naszego projektu po przez udoskonalenie istniejących rozwiązań, dostarczenie nowych oraz uruchomienie platformy w innych krajach.

Kontakt:
Proszę wysyłać CV:

email: jobs@numbrohome.com
lub bezpośrednio

Chętnie odpowiem też na wszelkie pytania, sam jestem jednym z programistów pracujących przy projekcie. Jeśli jesteś ciekawy jak wyglądają warunki pracy, jakich narzędzi używamy lub cokolwiek innego pisz śmiało.
solr
1) BDD lub chociaz TDD i dlaczego nie? ;-)
2) Czym zajmuje sie firma (czytaj, jaka jest tematyka projektu i obecne / docelowe obciazenie)?
3) Jak wyglada wspolpraca na linii front - backend? Macie specjalizacje, czy wszyscy robia wszystko?
4) Jesli to nie tajemnica, jaka architektura (chociaz w minimalnym stopniu opisz, zeby mozna sie bylo zorientowac czego sie spodziewac).
5) Czy sa chociazby iluzoryczne szanse na B2B, a nie umowe o prace?
6) Ile osob pracuje w dziale IT firmy?
NumbroHome
Cytat(solr @ 4.10.2014, 21:26:05 ) *
1) BDD lub chociaz TDD i dlaczego nie? ;-)
2) Czym zajmuje sie firma (czytaj, jaka jest tematyka projektu i obecne / docelowe obciazenie)?
3) Jak wyglada wspolpraca na linii front - backend? Macie specjalizacje, czy wszyscy robia wszystko?
4) Jesli to nie tajemnica, jaka architektura (chociaz w minimalnym stopniu opisz, zeby mozna sie bylo zorientowac czego sie spodziewac).
5) Czy sa chociazby iluzoryczne szanse na B2B, a nie umowe o prace?
6) Ile osob pracuje w dziale IT firmy?

1) TDD ile tylko możemy. (środowisko testowe to głównie PHPUnit, teraz też planujemy dodać testy w Behat/Mink), mamy też QA które testuje aplikacje codziennie.
2) Nasz projekt skierowany jest do firm, sprzedawców na Amazon, eBay itp. którzy chcą uzyskać wsparcie finansowe w postaci kredytu. Bank potrzebuje na to sporo czasu a nasza platforma wykonuje zadanie w kilka minut. Wygląda to tak że rejestrujesz się dodajesz swoje konto np. Amazon, informacje o koncie bankowym a my z naszej strony łączymy się z wieloma innymi web serwisami w celu sprawdzenia ciebie i twojego biznesu (w zależności od kraju są różne systemy sprawdzenia). Po dokonaniu oceny nasz system wysyła informacje do użytkownika o możliwości dostania kredytu. Proces oczywiście jest bardziej skomplikowany i na prawdę ciekawie się pracuje z różnymi API. Druga część pytania "docelowe obciążenie". Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jeśli masz na myśli ilość użytkowników to trudno to ocenić na dzień dzisiejszy. Miesiąc temu platforma wystartowała dopiero w jednym kraju a w planie są kolejne w tym zapewne Polska. Na pewno nie będzie to drugi facebook ale można się spodziewać ciekawych zadań pod względem technicznym.
3) Obecnie częściowo mamy specjalizacje (Osobno design HTML/CSS etc. i osobno PHP). Brakuje nam kogoś do JavaScript. Plan jest taki aby oprócz programisty PHP znaleźć też frontend developera. Mamy już kilku kandydatów. W ogłoszeniu napisałem że plusem będzie AngularJS ale oczywiście nie oczekujemy od programisty PHP takiej wiedzy, po prostu mamy trochę kodu w Angular.

4)/6) Architektura. Nie jest to aplikacja monolityczna i nie jest to do końca SOA. Posiadamy oddzielny projekt do operacji bankowych i osobną aplikacje webową. Tak na prawdę ostateczna architektura zależeć będzie od nowego składu teamu. Zapewne projekt pójdzie w kierunku SOA. Obecnie w IT mamy 7 programistów PHP, 1-2 Designerów, 3 testerów QA. Poszukujemy też CTO gdyż obecny pracuje z innej firmy, a chcemy mieć "własnego".

5) Myślę że szukamy bardziej programisty na umowę o pracę. Szanse na B2B są "iluzoryczne". Wszystko zależy od oczekiwań finansowych. Jeśli chodzi o zarobki to tak na prawdę nie ma żadnych widełek itd. Sam o to pytałem zanim przyszedłem do was z ofertą. Jeśli ktoś jest na prawdę dobry może liczyć na więcej.

Jeżeli ktoś ma więcej pytań zachęcam też do pisania na skype. Zwłaszcza jeśli ktoś chce się przenieść do Berlina i pracować z nami a nie wie za bardzo co i jak.

PS.
Nie otrzymałem jak na razie ani jednej oferty smile.gif Więc zachęcam raz jeszcze do wysyłania CV.
Przepraszam za komentarz umieszczony pod ofertą co nie jest zgodne z regulaminem. Jednak chciałem odpowiedzieć na pytania. Spróbuje edytować i umieścić więcej informacji w samej ofercie.

Może mi ktoś wyjaśnić co mój post robi w dziale "Poszukuje" kiedy ja Oferuje a nie poszukuje ?
Damonsson
Bo poszukujesz pracownika smile.gif

Żeby było w praca oferowana musisz spełnić wymagania opisane w regulaminie działu.

Między innymi podejrzewam, że dlatego nie dostałeś żadnych zgłoszeń, bo nikt nie będzie słał CV do firmy krzak, która nie wiadomo, czy jest pośrednikiem, czy nie jest, czy o co tutaj się rozchodzi.
NumbroHome
Cytat(Damonsson @ 6.10.2014, 23:27:57 ) *
Bo poszukujesz pracownika smile.gif

Żeby było w praca oferowana musisz spełnić wymagania opisane w regulaminie działu.

Między innymi podejrzewam, że dlatego nie dostałeś żadnych zgłoszeń, bo nikt nie będzie słał CV do firmy krzak, która nie wiadomo, czy jest pośrednikiem, czy nie jest, czy o co tutaj się rozchodzi.

Przecież jest dodane że [pośrednik]. I napisałem wyraźnie że pracuje jako programista w tej firmie. Klient dla którego poszukuje programisty to nie jest firma krzak mamy finansowanie z jednej z największych firm w Niemczech. Jeśli podam dane firmy to nic nie zarobię jako pośrednik. Mogę jedynie podać dane własnej firmy.

Powiedz mi co mam dodać do oferty i w jaki sposób bo z tego co się orientuje to nie mogę jej już edytować.
skowron-line
- Przeczytaj regulamin,
- napisz oferte zgodnie z nim,
- napisz do moda żeby usunął ten wątek a ty opublikuj nowe ogłoszenie
- poprś moda żeby je przypiął.

IMO to co piszesz ma sens więc powinno się udać smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.