Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z błędami Notice
Forum PHP.pl > Forum > PHP
krzysiuus
Panowie mam skrypt od producenta.
Skrypt instalowałem już na wielu serwerach wirtualnych linuxpl.com, hekko, nazwa.pl itd... i wszędzie działa.

Chciałbym sobie zainstalować skrypt na localhoscie.
Zainstalowałem xampp + ioncube jednak po wejściu w instalator skryptu dostaję info:

1. Notice: Undefined index: prefix in C:\xampp\htdocs\includes\function.php on line 107

+ inne błędy właśnie z notice...

W czym leży problem? Rozumiem że z konfiguracją mojego domowego serwera localhost? Jak mógłbym to poprawić?

nospor
Cytat
Rozumiem że z konfiguracją mojego domowego serwera localhost?
Nie, to nie jest problem z konfiguracją serwera tylko z amatorszczyzną osoby, ktora to pisała.

Możesz na szybko "poprawić" to poprzez zablokowanie wyswietlania bledow NOTICE w php.ini. Pamietaj jednak, ze to jest tylko blokada wyswietlania bledow. Skrypt jak był tak bedzie kiepsko napisany.
krzysiuus
ok dzięki.
Błędy ukryłem i pojawiły się nowe ale winą było ustawienie tagów php.
  1. short_open_tag=On
kreatiff
I tutaj doskonale nadaje się coś, co kiedyś znalazłem na blogu kolegi powyżej: http://nospor.pl/notice-wyswietlac-czy-nie.html
Aż dziw, że sam tego nie podał. Warto przeczytać.
nospor
Podalbym, gdyby to byl skrypt napisany przez krzysiuus. Ale on uzywa cudzego skryptu i podawanie mu linka do tego arta nie mialo by najmniejszego sensu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.