otóż jakiś czas temu pobrałem pewien CMS (nazwa nie ma znaczenia), a potem na jego podstawie zrobiłem uproszczoną wersję -stronę mobilną.
No i chciałem zrobić coś takiego:
Po wejściu w jedną z tych stron, skrypt sprawdzaczy istnieje plik cookie, jeżeli tak, to jeżeli wartość jest np. "mobile", to przekierowuje na mobilną wersję, jeżeli np. "classic" to na główną.
Jeżeli pliku cookie nie ma, sprawdza z jakiego urządzenia korzysta użyszkodnik i przekierowuje na odpowiednią.
Wydaje się proste, męczyłem się kilka godzin i nie wymęczyłem

Oto co napisałem:
Strona główna zawiera:
$ver = $_COOKIE['wersja']; //pobranie do zmiennej warto@ci cookie include("m/user_agent.php"); //zaincludowanie strony sprawdzajacej urzadzenie if($ver == "mobile") //czy cookie zawiera "mobile" { } { if($mobile == 1) //sprawdza czy wykryto telefon/tablet { } }
Strona mobilna:
$ver = $_COOKIE['wersja']; include("user_agent.php"); if($ver == "classic") { } { if($mobile == 0) { }
Plik ustawiania ciastek:
$na = $_GET['na']; if ($na == "mobile") { } if ($na == "classic") { } if ($na == "deletecookie"); { }
Pewnie robię jakiś głupi błąd, no ale bywa :/
Mam nadzieję że wyraziłem się zrozumiale

P.S. Plik do ustawiania ciastek jest w głównym katalogu razem z klasyczną wersją, a strona mobilna jest w podfolderze m/