Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Inna zawartość strony dla różnych użytkowników
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
elmajdano
Witam

Pierwszy post na forum, mam nadzieję że nie powielony, ale szukam od dwóch dni odpowiedzi i nie znalazłem nigdzie..

Mianowicie, na stronie wyświetlającej liste zamówień z bazy danych potrzebuję dodać formułkę która będzie dla użytkowników jednej kategorii (przykładowo gdzie wartość w tabeli user w kolumnie x jest a,b ) wyświetla wszystkie produkty a dla innych użytkowników (przykładowo gdzie wartość w tabeli user w kolumnie x jest c ) będzie wyświetlać wybrane produkty (przykładowo wymienione po id .. cokolwiek).

Pytanie jak powinna wyglądać konstrukcja zapytania do bazy i kodu php
Baza jest dość duża i problem jest znacznie bardziej skomplikowany, ale napewno jakakolwiek pomoc będzie przydatna.

dzięki
pozdrawiam
Turson
Zapytanie ma się różnić tylko wartością warunku: SELECT * FROM tabela WHERE x = c. W czym kłopot?
elmajdano
Teoretycznie tak, tylko jak to zapisać

jeżeli użytkownik (tabela user) w kolumnie x ma wartość a, b wyświetl całą listę produktów (tak jak do tej pory)

a jeżeli użytkownik w kolumnie x ma wartość c wyświetl listę ograniczoną jakimś parametrem (przykładowo produkty które w taeli produkty mają walute polską)

nie jestem doświadczonym phpowcem..

dzięki za pomoc
Pyton_000
  1. SELECT * FROM tabela WHERE x IN('a','b') OR (x = 'c' AND waluta = 'pl');

Straszne smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.