Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP/Symfony 2] Co i jak
Forum PHP.pl > Forum > PHP
WujekLebek
Siemasz,

Na wstępie od razu zapowiem - próbowałem użyć szukajki ale nie znalazłem tego czego potrzebuje sad.gif
A więc do rzeczy, do tej pory moje doświadczenie z programowaniem szło w kierunku c++ , mam za sobą podstawy pascala i delphi. Kilka dni temu rozmawiałem z prezesem pewnej firmy i załatwiłem sobie tam stażopraktyki. Prezes polecił mi abym zapoznał się z Symfony 2 i zobaczył w ogóle jakbym się w tym czuł. na stronie symfony-docs.pl przeczytałem co to jest etc. ale nie za bardzo wiem jak to ugryźć, z HTML i PHP nigdy nie miałem nic wspólnego więc potrzebuje kilku sensownych porad od której strony to ugryźć. Czy znajdzie się jakaś dobra dusza i poratuje ?

Pozdrawiam.
rad11
Bez znajomosci podstaw PHP i HTML bez sensu jest abys gryzl Symfony 2 ktore nawet dla doswiadczonych programistow jest ciezkie do ugryzienia. Jak zapewne czytales Symfony 2 jest frameworkiem czyli inaczej mowiac narzedziem pomocniczym dla programisty PHP. Bez znajomosci chociazby podstaw OOP w PHP ciezko to widze. Przerob jakies kursy OOP w PHP, HTML itd. A reszte googluj aby szukac rozwiazania.
WujekLebek
Cytat(rad11 @ 22.03.2015, 11:25:35 ) *
Bez znajomosci podstaw PHP i HTML bez sensu jest abys gryzl Symfony 2 ktore nawet dla doswiadczonych programistow jest ciezkie do ugryzienia. Jak zapewne czytales Symfony 2 jest frameworkiem czyli inaczej mowiac narzedziem pomocniczym dla programisty PHP. Bez znajomosci chociazby podstaw OOP w PHP ciezko to widze. Przerob jakies kursy OOP w PHP, HTML itd. A reszte googluj aby szukac rozwiazania.

Tak, zauważyłem, że to tylko framework i bez znania php/html chocby w minimalnym stopniu nie mam nawet co patrzec na symfony. Czy znacie może jakieś sprawdzone, napisane "ludzkim" językiem kursy php/html tak żebym poznał podstawy ?
rad11
Duzo masz tego w internecie i ciezko tak naprawde podac jakis dobry kurs, musisz sam wygoglowac i zobaczyc co najlepiej bedzie Ci wchodzic do glowy poszukaj na youtubie jak wolisz ogladac, masz torrenty to poszukaj jakis ksiazek do tego masz bardzo dobrego manuala itd.
WujekLebek
Cytat(rad11 @ 22.03.2015, 11:32:39 ) *
Duzo masz tego w internecie i ciezko tak naprawde podac jakis dobry kurs, musisz sam wygoglowac i zobaczyc co najlepiej bedzie Ci wchodzic do glowy poszukaj na youtubie jak wolisz ogladac, masz torrenty to poszukaj jakis ksiazek do tego masz bardzo dobrego manuala itd.

Dzięki, nie wpadłem żeby na YT poszukać ohmy.gif jak ktoś ma coś ciekawego to śmiało pisać!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.