Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: szerokość diva na całą stronę niezależnie od szerokości głównej kontenera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
clauu
Witam.
Mam problem z którym męcze się już kilka dni. Otóż chcę uzyskać taki efekt instagrama jak na samym dole tej strony http://garypeppergirl.com/about.
Nigdzie nie mogę znaleźć takiej wtyczki więc postanowiłam że spróbuję sama mając pobraną inną wtyczkę. Wszystko było by super, gdybym umiała dostosować szerokość na całą rozdzielczość ekranu niezależnie od głównej szerokości bloga czyli :

.container {
width:940px;
margin:0 auto;
}

udało mi się to zrobić z ujemnymi marginesami jednak nic to nie daje, bo każdy ma inną szerokość strony.

bardzo proszę o pomoc.
markuz
Spróbuj z:

1. .el { position: absolute;
  2. left: 0;
  3. width: 100%;
  4. height: 200px; }
Kshyhoo
  1. <div id="instagram" class="outer">
  2.  
  3. </div>

1. #instagram {
  2. }
  3. .outer {
  4. float: left;
  5. min-width: 950px;
  6. width: 100%;
  7. }
clauu
Wielki dzięki,

lewa strona jest idealnie ale jak sprawdzam na innym komputerze to po prawej jest biała przestrzeń sad.gif i nie wiem co z tym zrobić ...
Kshyhoo
Daj linka, to się dowiemy.
clauu
Chyba robiłam coś źle, podam kod i chciałabym wiedzieć w które miejsce mam wpisać class="outer", jak wpisuję zamiast "sbi' to wtyczka nie działa.

/******************* CONTENT ********************/

$sb_instagram_content = '<div id="sb_instagram" class="sbi' . $sbi_class . $sb_instagram_disable_mobile;
if ( !empty($sb_instagram_height) ) $sb_instagram_content .= ' sbi_fixed_height ';
$sb_instagram_content .= ' sbi_col_' . trim($sb_instagram_cols);
$sb_instagram_content .= '" '.$sb_instagram_styles .' data-id="' . $sb_instagram_user_id . '" data-num="' . trim($atts['num']) . '" data-res="' . trim($atts['imageres']) . '" data-cols="' . trim($sb_instagram_cols) . '" data-options=\'{&quot;sortby&quot;: &quot;'.$atts['sortby'].'&quot;, &quot;headercolor&quot;: &quot;'.$sb_instagram_header_color.'&quot;}\'>';

//Images container
$sb_instagram_content .= '<div id="sbi_images" style="padding: '.$sb_instagram_image_padding . $sb_instagram_image_padding_unit .';">';
Kshyhoo
Trudno jest mi powiedzieć, nie znam tej wtyczki. Bez podglądu źródła/użycia Web-developera lub Firebuga możemy tylko gdybać...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.