-
Kod
return array[array.lengt-1]
literówkę masz w kodzie. powinno być length
- "in work" w sensie, że nieskończony plugin, czy że robisz go w pracy? Jeśli to pierwsze to w społeczności o.s pisze się raczej WIP (work in progress). Jeśli to drugie, to raczej nie powinieneś udostępniać kodu bez porozumienia z pracodawcą

- dokumentacja po polsku (tak się nie powinno robić, wszystko w kodzie raczej powinno być po angielsku, bo tym językiem mówi cały świat).
- to ma być open source do używania dla ludzi? To powinna być jakaś jasna licencja (np. MIT czy inna dowolna, ale jednak).
- wydaje mi się, że ten kod jest zbyt rozdmuchany jak na w sumie prostą funkcjonalność:
https://bitbucket.org/grzes999/scrool-nav/s...av.js?at=masterale być może się mylę, w zasadzie nie robiłem nigdy pluginu do one-page-scrolla, więc może faktycznie jest to aż tak dużo funkcjonalności.
Chociaż to co zauważyłem, to że w pewnych miejscach dałoby sie jednak skrócić kod, ponieważ piszesz w kilku miejscach rzeczy, które są prawie że takie same, np.
Kod
if(settings.offset < currentPos && settings.menuFixed) {
$('.scrolnav').css({
'position': 'fixed',
'top': '0',
'left': '0',
'width': '100%'
});
}
i
Kod
if(settings.offset >= currentPos && settings.menuFixed) {
$('.scrolnav').css({
'position': 'relative',
'top': 'auto',
'left': 'auto',
'width': 'auto'
});
}
i jeszcze masz ileś takich ifów. Z jednej strony co innego, z drugiej strony bardzo zbliżone działania (tutaj w ogóle bym wydzielił to do klasy w pliku CSS i dodawał/odejmował klasę.