Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Facebook Api - wstawianie postów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
doknes
Hej, mam kod php, który wstawia post na tablice użytkownika, gdy ten sie zaloguje, ale problemem jest to, że facebook wywala mi coś takie, przy logowaniu sie do apliacji
IProSoft
Sam kod PHP nie wystarczy, Twoja aplikacja musi mieć mozliwość pobierania uprawnienia publish_actions od uzytkownika.
https://developers.facebook.com/docs/facebo...ermissions/v2.3
doknes
pffff.... Czytać ze zrozumieniem...

Facebook każe mi robić podanie do nich o pozwolenie do używania możliwości wstawiania postów na tablice użytkownika, pierwszy raz sie z tym spotykam i nie wiem czym to jest spowodowane/jak to ominąć (...)
IProSoft
Czytaj ze zrozumieniem, a dowiesz się co z tym zrobić...
Beniooo
+ Jeżeli Twoja aplikacja, to kolejna automatycznie wstawiająca viralowe posty na FB, to nie licz na akceptację.
Jedyne rozwiązanie dla Ciebie, to kupno aplikacji sprzed zmian w regulaminie dev facebooka. W necie są setki takich ofert, cena około 150-250zł.
prz3kus
Pesymistyczne podejście, wystarczy napisać prostą stronę bez błędów z poprawnym uwierzytelnianiem, wylogowywaniem oraz opisać ładnie do czego Ci to potrzebne(czyli jakaś ładna bajerka biggrin.gif ) i w ciągu tygodnia dadzą Ci to uprawnienie, a jezeli nie dadza to powiedza czemu nie i co masz poprawić.

Pozdrawiam
freemp3
@doknes, radzę unikać tego typu rozwiązań. Gwarantuje Ci, że w ciągu miesiąca dostaniesz blokadę na możliwość umieszczania w ten sposób postów. Najlepszym i rekomendowanym przez FB sposobem jest wyświetlenie użytkownikowi informacji, że chcemy umieścić posta na jego stronie i to on albo to akceptuje, albo nie.
Jeśli będziesz dodawał posty cichaczem to użytkownicy i tak będą to usuwać, w tedy automaty FB to wychwycą i dostaniesz blokadę. Nawet kupno starej aplikacji, tak jak radzi @Beniooo, nic Ci nie do bo na nich filtry FB też działają.
prz3kus
Cytat(freemp3 @ 4.05.2015, 15:45:39 ) *
@doknes, radzę unikać tego typu rozwiązań. Gwarantuje Ci, że w ciągu miesiąca dostaniesz blokadę na możliwość umieszczania w ten sposób postów. Najlepszym i rekomendowanym przez FB sposobem jest wyświetlenie użytkownikowi informacji, że chcemy umieścić posta na jego stronie i to on albo to akceptuje, albo nie.
Jeśli będziesz dodawał posty cichaczem to użytkownicy i tak będą to usuwać, w tedy automaty FB to wychwycą i dostaniesz blokadę. Nawet kupno starej aplikacji, tak jak radzi @Beniooo, nic Ci nie do bo na nich filtry FB też działają.

Nie prawda wszystko zależy od podejścia(wkońcu nie wiesz do czego chce tego używać), jeżeli np napisze że strona o tematyce chumorystycznej i będzie używał to rozsądnie napsize mały regulamin do czego się zobowiązuje to FB zezwoli bez niczego. Wkońcu to użytkownik sam sobie na to pozwala i może się z tego wypisać nie da się napisać nic nikomu, jeżeli dany użytkownik nie potwierdzi, że się na to zgadza.
freemp3
Cytat
mam kod php, który wstawia post na tablice użytkownika, gdy ten sie zaloguje

@prz3kus, gwarantuje Ci, że większość użytkowników po zauważeniu tego posta go wywali, FB to zauważy i będzie blokada. Jak założą Ci blokadę to, będzie trzeba zmienić tą funkcjonalność tak jak to opisałem wcześniej i napisać odwołanie. To nie są jakieś moje wymysły, tylko wiem to z własnego doświadczenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.