Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Brak polskich znaków w generowanym obrazku przez PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ciarkazz
Cześć, na wstępie chciałem się z wami przywitać i powiedzieć że nie znam się na programowaniu w PHP i szukam u was pomocy w rozwiązaniu mojego problemu.

Chciałem przetłumaczyć plik który generuje sygnaturki na forum, oryginalnie plik był w języku ang. lecz ja na własne potrzeby chciałem go przetłumaczyć na język Polski lecz szybko się okazało że po dodaniu polskich znaków w sygnaturze są tzw. "krzaki" i niemam pojęcia jak temu problemowi zaradzić.

Czcionka która jest użyta do generowania posiada Polskie znaki więc to nie tu problem leży.

Poniżej przedstawiam wam cały plik PHP:

Jako że na wklejenie całego pliku PHP nie pozwoliło mi forum wrzuciłem go na wklej.to
http://wklej.to/OHhr8

Z góry dziękuję za pomoc smile.gif
rafalp
1. Upewnij się że w edytorze tekstu masz kodowanie UTF-8 (Notepad++: Format > Konwertuj na UTF-8 bez BOM)
2. Upewnij się że font /sig/font/Segoe_UI.ttf ma polskie znaki - spróbuj z np. systemowym Arial (podgraj do tego katalogu "Arial.ttf" i podmień nazwę fonta w kodzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.