Szukalam i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na mój problem. Otóż napisałam taki oto kod:
<?php { /*pobierasz rekordy , czyli tworzysz zapytanie SQL z warunkiem WHERE */ echo "<tr> <td> {$row['ID']} </td> <td> {$row['Nazwa_uslugi']} </td> <td> {$row['Cena_za_metr']} </td> <td> {$row['Cena_za_pktmb']} </td> </tr>"; ?> <h4>Aktualizuj dane uslugi:</h4></br> <form action="update_uslugi.php" method= "POST"> <p><strong>ID zmienianego rekordu</p></strong></br> <name="ID" value= <?php $row['ID'] ?> <p><strong>Nazwa uslugi</p></strong></br> <input type="text" name="nazwa" value= <?php $row['Nazwa_uslugi'] ?>> <p><strong>Cena za metr</p></strong></br> <input type="text" name="cena_metr" value= <?php $row['Cena_za_metr']; ?>/> <p><strong>Cena za pkt/mb</p></strong></br> <input type="text" name="cena_pkt" value= <?php $row['Cena_za_pktmb']; ?>/> <p><input type="submit" value="Zmien"/></p> <?php } ?>
i dalej nie wiem jak zrobić by pobrane z bazy dane, tzn ten jeden wiersz został zapisany w formularzu jako gotowe wartości w sensie że już ma być wypełniony po otwarciu strony domyślnymi wartościami i aby można było go edytować, jedynie wartość ID ma być wyświetlona bez możliwości ID. W dobry sposób robie czy powinnam inaczej do tego podejść? Jak na razie nie działa :/