Cześć,
potrzebuję pomocy przy zakodowaniu kilku dodatków/funkcjonalności do nowej strony opartej na SMF 2.0.9 i SimplePortal. Strona działa non-profit tak samo jak i program, którego dotyczy - Blender 3D. Zapewniamy darmowe miejsce do dyskusji, a zysk z reklam jest przeznaczony na utrzymanie serwera. Sama strona niestety zestarzała się dość mocno i potrzeba zmian. Nie mogę zaoferować żadnej zapłaty. Tak jak wspominałem nowa strona jest robiona zupełnie za darmo, można powiedzieć społecznie.

Będę wdzięczny za każdą pomoc, również nakierowanie mnie na dodatki czy tutoriale, które mogą pomóc.

To co potrzebujemy to:
1. Wyróżnione tematy - kolumna na głównej stronie, która byłaby modyfikowana przez moderatora. Podpinałoby się tam tematy "wyróżnione". Każdy miałby podpięty jako obrazek pierwszy załącznik z tematu. Jeżeli brak obrazka - jakiś defaultowy. Do tego wyświetlenie ilości komentarzy.
2. Galeria - Pobiera wszystkie obrazki z działu "prace ukończone", podaje autora i linkuje do wątku. Do tego system oceniania prac, który podnosi obrazki w kolejności. Do tego powiązanie profili użytkowników z ich pracami - portfolio/połączenie profilu z galerią. Segregacja po "najnowsze" i "najlepiej oceniane". Pomocą może być pobieranie załączników z konkretnego działu - "Prace ukończone"
3. przycisk "przenieś do ukończonych" w WIPie, który zakłada nowy wątek w ukończonych i linkuje do WIPa. Kopiowanie nazwy tematu i przekierowanie do odpowiedniego działu z wklejoną już nazwą tematu i linkiem w treści.
4. Prace miesiąca - znowu pobieranie, tym razem wszystkich załączników, z danego działu i układanie ich chronologicznie. Potem wyświetlanie na głównej stronie. Tytuł i autor pobierany byłby z nazwy załącznika, a jeżeli to jest niemożliwe to utworzenie nowego ukrytego działu, w którym ręcznie będzie się dodawało prace z odpowiednim tytułem i stamtąd będą pobierane załączniki i nazwy tematów.

Większa część portalu jest już zrobiona, kilka rzeczy zakodowałem też sam, ale tego nie dam rady zrobić. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Kontakt: goten22pl@gmail.com