Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: może ma ktoś pomysł na napisanie czegoś ciekawego?
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
marast78
Bo ja mam, szukam programistów amatorów(sam nim jestem), może będzie z tego kasa a moze tylko dobra zabawa i się czegoś nauczymy, jakby co to piszcie , temat na wiele miesięcy wieć się nie przerażcie, nie potrzebne żadne portofilio i inne bzdety, nie mam zamiaru korzystać z cms (sami go napiszemy) i innych ulepszaczy, wszystko robimy od podstaw, wystarczy że znasz średnio php, (SQL można się nauczyć) i lubisz myśleć, aarambo.gif
NuLL
Właśnie może system portalowy - ale z prawdziwego zdarzenia. Nie cos takiego jak jportal czy coś. Co ty na to questionmark.gif
marast78
myślałem o czymś innym, ale może mnie zainteresujesz, a poza tym piszesz
motoweb.pl tak jak ja?
sf
Ja mam zamiar napisać coś bardzo prostego, a mianowicie kilka klas powiązanych ze sobą i wspólnie działających. Klasa do bazy danych i klasa do zarządzania użytkownikami. W sumie jak myślałem to wyjdzie 6 klas na to. Tylko nie do końca wiem jak to wszyskto połączyć i jak narazie rozmyślam... jakby ktoś chciał się dołączyć do moich rozmyślań to zapraszam smile.gif W sumie to będzie mój pierwszy projekt w php, który chce obiektowo napisać ;]
kszychu
sf: to ja do Twoich rozmyślań dorzucę autoryzację użytkowników za pomocą haseł jednorazowych. Niedawno musiałem coś takiego napisać ale chętnie obejrzałbym rozwiązania innych osób.
marast78
Hm hasła jednorazowe? możesz powiedziec coś więcej czemu to ma służyć??
sf
Hm, np. przy przelewach bankowych... zamiast korzystać np. z tokena użytkownik dostaje listę haseł jednorazowych. Czyli chce dokonać np. przelewu to bierze hasło pierwsze z listy (zakładamy, że jeszcze nie korzystał z tej nowej listy, którą otrzymał) i wpisuje... wpisał dobrze. Przelew się dokonał. Chce drugi przelew wysłać. Znów musi podać hasło... ale już musi to być kolejne, czyli drugie w naszym przypadku. Ups. Pomylił się przy wpisywaniu. Nie może ponownie próbować wpisać tego samego hasła, musi wpisać kolejne z listy, czyli trzecie.

Taki przykład znalazłem w google smile.gif
marast78
Myśle że miałbym inną koncepcję implemantacji i wykorzystania tego hasła (przyda się przy moim projekcie:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.