Grzesiekb91
9.02.2016, 21:01:08
Potrzebuję rozpocząć kurs , zawsze tylko w swoim zyciu stronami się interesowałem... odłozyłem pieniążki 5 tys złotych, jaki kurs poleciacie i gdzie? Jestem z Dolnego Śląska. O pomoc proszę osoby będące już głęboko w temacie, tych którzy już wiedzą wszystko co i jak odpowiedź zajmie im może z 5 min. Po googlach szukałem, ale ciężko się zdecydować , opinii tyle jest, ze ciężko uwierzyć komukolwiek, może tutaj uwierze w jakies dobre rady.
Pozdrawiam
fklar
9.02.2016, 21:05:09
A co już umiesz robić i czego chcesz się nauczyć nowego?
Grzesiekb91
9.02.2016, 21:12:00
no w zasadzie jeśli mógłbym rzec to nie umiem nic, a jednak coś potrafie...zawsze operowałem we Frontpage'u , bo nigdy nie rozumiałem kodu... miałem w konću 13lat, no i przez ten okres jakis tam, zawsze grzebałem w tych kodach, mniej wiecej wiem jak to tam wszystko wygląda, lecz jakbym miał coś napisać z głowy, no to wiadomo, że nic przecież nie napisze.... no w photosop, jakies buttony z tutorialow, co ja moglem... nie wygladały źle te stronki, ale zawsze im brakowało tego czegoś....zawsze korzxystałem z gotowych szablonów, bo człowiekiem bardzo nerwowym byłem za młody i do tej pory jestem znerwicowany, nie dam rady przez internet sie czegos nauczyc. Nawet flasha coś probowałem... jakies petle, ale to tylko były MARZENIA, które gasły jak zapałki, więc muszę pójśc na jakiś kurs, albo tam html z css i photoshopem... no cokolwiek ! byleby czegoś mnie to nauczyło, czy ktoś zna jakieś agencje zajmujące się szkoleniami może ? albo jakichś innych tam fachowców co udzielają porad , prócz internetu ? bo z internetu niczego sie nie naucze, mam zbyt bardzo ograniczony zapał, lecz duże chęci, szybko się frustruje i myszki latają, więc internet odpada, a pracy jako zwykły robol mam już po prostu dość.
CZY KTOŚ GDZIEŚ BYŁ NA TAKIM KURSIE LUB PROWADZI ZAJĘCIA?
dziekuje za pomoc
kapslokk
9.02.2016, 21:49:05
Myślę, że ciężko będzie Ci znaleźć kurs który Cię czegoś nauczy ;/ ogólnie to programowanie to jest dziedzina w której 90% to nauka samemu. Ktoś może uczyć Cię podstaw, ale jeśli sam nie będziesz chciał to Cię nie nauczy.
IMO szkoda wydać 5k, lepiej naprawde się pomeczyc i zmobilizować do pracy w domu. Jest cała masa kursów. Zacznij od htmla i cssa, porob proste stronki dla znajomych (ja zaczynałem od robienia stron dla klanów w Call of Duty). Jak to ogarniesz to weź się za programowanie (php, js i inne)
Grzesiekb91
9.02.2016, 21:52:55
no właśnie każdy mi radzi to samo.. żebym samemu się nauczył, że dobrych kursów nie ma... zawsze po takim poście dostawałem lekkiego kopa i zaczynałem coś działać, po czym miałem myszkę w kawałkach.., lecz nie tym razem, szkoda nerwów. Dzięki za odpowiedź. Może to wina tego, że zaglądam na złe strony, kupuje złe książki... no cóż, wydałem 200zł na książki, którymi aktualnie palę w piecu dla odstresowania się, ponieważ niczego mnie nie nauczyły, a pewnie jedynie tylko w błąd wprowadzały.
Pozdrawiam
hikaryu
10.02.2016, 08:08:04
Jak ci się nudzi i chce Ci się podjechać do Gliwic to mogę ci co nieco pokazać za free, pokaże przyjemne tutki z których się czegoś nauczysz.
kapslokk
10.02.2016, 08:13:57
Cytat
po czym miałem myszkę w kawałkach..
Cytat
no cóż, wydałem 200zł na książki, którymi aktualnie palę w piecu dla odstresowania się
Nie chcę Cie urazić czy coś, ale może na początek zamiast kursu jakiś psycholog? Mówie poważnie.
Grzesiekb91
10.02.2016, 10:41:37
Moze myszki nie lataly... ale chcialem zobrazowac jal.bardzo jestem zly... u psychologa bylem.. ale gdzie to .... to trzeba.jaliegos dobrego zznalezc z powolaniem. a nie trzepacza kasy, lpsycholozki ktore nieudolnie chca pomagac a za wizyte 100zl ... nie na to czlowieku odkladalwm kase, zeby taplac sie w swoich brudach, lepszym psychologiem byloby to ze czegos bym sie w koncu nauczyll. Moze wtedy zaczalbym o sobie inaczej myslec
DarkAbso
10.02.2016, 10:54:57
Zacznij od zrozumienia protokołu HTTP. To w końcu chyba podstawa. Z tego wywnioskujesz co to HTML, następnie CSS. Zacznie Tobie czegoś brakować i ruszysz JS + PHP (lub inny jeżyk do backend'u). No i oczywiście dojdą do tego bazy danych.
Grzesiekb91
10.02.2016, 11:07:42
Troche pieprzycie za przeproszeniem, i robicie w sumie offtop, ja potrzebuje kursu , niczego sie sam nie naucze, bo sie emocjonalnie gotuje w sobie, na kursie bym raczej staral sie.byc opanowany, poza tym na takim kursie ci tez tlumacza, ja probowalem sie z ksiazek uczyc, za kazdym razem jak mialem problem, pojawialem.sie TUTAJ,. Nikt nie potrafil pomoc, mowiac ze te ksiazki to lipa,- w slodkim uogolnieniu tego zdania, a jak juz ktos pomogl w blahym problemie, to pojawial sie kolejny na etapie takim ze nie potrafilem zrobic tabelki zeby czytalo z bazy. Musialem dac sobie spokoj, bo codziennie bylem w zlym nastroju, a na forum raczej ciezko komus pomoc nawet na takim etapie, BO SIE NAJZWYCZAJNIEJ NIE CHCE ROBIC COS ZA KOGOS I W DODATKU ZA DARMO, DLATEGO JA CHCE PLACIC I SZUKAM UCZCIWEGO,.KONIEC OFFTOPU I PIEPRZENIA O NAUCE Z INTERNETU :-) lub.co gorsze nauce samemu z ksiazki
Pyton_000
10.02.2016, 11:08:42
A może powiesz skąd jesteś ?
Grzesiekb91
10.02.2016, 11:11:44
Kotlina Kłodzka, wczesniej pisalem ze z dolnegoslaska :-) jechac gdzies moge... do gliwic to ewidetnie za daleko zeby zobaczyc tutki, az tak to mi sie nie nudzi... ale gdzies z dolnego slaska, nawet i za wroclawiem... ale to na caly dzien, zagrycha i siedzimy...
Janusz1200
10.02.2016, 22:04:42
Czego nie potrafisz? Od czego chcesz zacząć? Co masz?
1. Masz komputer.
2. Postaw na nim Ubuntu - ktoś Ci pomoże tutaj, a jak nie, to ja spróbuję
3. Postaw na nim Apacha - jw.
4. Ustaw sobie darmową domenę - i programik, który pozwoli Ci wystawić tego Apacha na świat - jw.
5. Zrób sobie min. hello world w html -jw - i zobacz je ze świata.
6. Zainstaluj PHP i zrób hello world w php + wyswietlenie daty -jw
7. Zainstaluj Mysql i zrób hello world z bazy - jw
8. Zainstaluj wordpresa i staraj się w nim tłuc - może ktoś Ci tu pomoże.
Programowanie...
Czasem mam ochotę zostać magazynierem / konserwatorem / fakturzystą / operatorem wózka widłowego - 8 godzin i spokojna glowa, żadnych nowinek coraz nowszych ani wojny ze wszystkim ...
Ech, Środa Popielcowa.
Pyton_000
10.02.2016, 22:13:49
Cytat(Janusz1200 @ 10.02.2016, 22:04:42 )

Programowanie...
Czasem mam ochotę zostać magazynierem / konserwatorem / fakturzystą / operatorem wózka widłowego - 8 godzin i spokojna glowa, żadnych nowinek coraz nowszych ani wojny ze wszystkim ...
Ech, Środa Popielcowa.
O ile pierwsza część to tak średnio to z tym się zgadzam

Wcześniej pracowałem jako magazynier chemii budowlanej i olei samochodowych

I czasami brakuje mi tego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.