Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [OpenSource] Nemesis-System
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
kubatron
Witam, na początek chciałbym krótko opisać skrót NS, bo dla wielu niewtajemniczonych ten skrót jest nieznany.Otóż NS pochodzi od Nemesis-System, nie, którzy zapytają, co to takiego jest?? Czy to znowu jakiś system portalowy, otóż nie, NS będzie to CMS( ContentManagamentSystem ) będący polskim produktem.Pomysł na stworzenie NS powstał raz w mojej głowie, siedziałem sobie i myślałem, co by tu zrobić postanowiłem zapytać się pewnych osób o stworzenie projektu NS i tak to się zaczęło.

Co mamy do zaoferowania osobą współpracującym z NS-Group ?

Wszystkie osoby współpracujące z nami będą mógłby mieć odpowiedni wpis do swojego Portofolio i udokumentowanie, co w projekcie dana osoba stworzyła.

Jakie są plany dotyczące NS

Plany mamy bardzo szerokie smile.gif
Pierwszym naszym celem jest NS 1.x.x który będzie napisany dla wersji PHP4 smile.gif

Drugim z celów mamy NS5 2.x.x dla wersji PHP5, całkowicie oddzielny projekt, proszę nie kojarzyć go z NS 1.x.x

Kogo potrzebujemy

Potrzebujemy osoby chętne do pomocy w następujących dziedzinach:
  • php 4 i 5
  • XHTML
  • CSS
  • Java Script
  • Grafika
  • Testerów
Informacje:

Strona główna projektu jest w przygotowywaniu, jak narazie zapraszamy na forum do pomocy w projekcie.

Forum Projektu: Nemesis-System

Jak się dostać do Grupy??

Wystarczy, że napiszesz do mnie prywatną wiadomość, i przedstawisz, w czym chcesz pomagać.

To tak na tyle, osoby chętne bardzo mile widziane smile.gif

Do moderatorów, dostałem pozwolenie od DeyV na otwarcie tematu.
.dragonfly
OT:Moze w php sie poprawiles, ale z jezykiem polskim masz ndal problemy smile.gif (No offence)
awides
Cytat(kubatron @ 2005-02-01 22:52:08)
Potrzebujemy osoby chętne do pomocy w następujących dziedzinach:
  • php 4 i 5

• XHTML

• CSS

• Java Script

• Grafika

• Testerów

coś o mnie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif

a tak na poważnie to
rada #1 zrezygnuj z NS 1.x.x (dla mnie to jest projekt nie mający sensu, zwłaszcza że piątka zdobywa coraz większą popularność i pewnie za 5-6 m-c wersja 4 będzie przeszłością, tak jak 3, 2...)
rada #2 przedstaw konkretny plan/założenia, najlepiej jakieś diagramy (nie musi to być od razu UML, ale coś w tym stylu) przedstawiające architekturę systemu (np. ogólna budowa, funkcje klas, itp.) oprócz tego że to ma być CMS
kubatron
awides: W niedziele odbędzie się spotkanie na Irc.php.pl -> #nemesis http://nemesis.j.j.pl/forum/index.php?showtopic=14, będzie można sie dużo dowiedzieć.
awides
jeżeli o mnie chodzi, to nie mam czasu na pisanie kolejnego systemu winksmiley.jpg
kubatron
Cytat(awides @ 2005-02-03 10:59:21)
jeżeli o mnie chodzi, to nie mam czasu na pisanie kolejnego systemu winksmiley.jpg

Śmieszy mnie troche to co wypowiedziałeś się, wczesniej napisałeś że to coś dla ciebie a teraz mowisz cos o jakims systemie, to będzie CMS a nie system portalowy jeżeli niechcesz pomagać to nie pomagaj.
kicaj
Cytat(kubatron @ 2005-02-03 15:53:17)

Śmieszy mnie troche to co wypowiedziałeś się, wczesniej napisałeś że to coś dla ciebie a teraz mowisz cos o jakims systemie, to będzie CMS a nie system portalowy jeżeli niechcesz pomagać to nie pomagaj.

Trzymajcie sie tematu!

Zycze powodzenia!

P.S. Takze pronuje zostac tylko przy PHP5
awides
Cytat(kubatron @ 2005-02-03 13:53:17)

to było stwierdzenie w formie żartu...
kubatron
Dziś 06.02.2005 o godzinie 21:00 na kanale #nemesis w sieci IRC.php.pl, odbędzie się spotkanie członków projektu. Zapraszamy chętnych do uczestniczenia w rozmowach.
Nievinny
Ponieważ pisałem na PW do @kubatrona, że jestem zainteresowany, napiszę tutaj, że dziś nie dam rady być o 21 na IRCu (będe jeszcze balował), więc zgłoszę się po odpowiednie informacje na PW
kubatron
Spotkanie na Ircu wczoraj się odbyło i zostało ustalone troche spraw. Zapraszamy na forum do oglądniecia loga -> http://nemesis.j.j.pl/forum/index.php?show...w=findpost&p=96

INFORMACJA:
Forum zostało przeniesione na nowy serwer -> http://www.nemesis-system.essey.info/forum/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.