Aplikacja do wysyłki wiadomości e-mail.
Jak puszczę wysyłkę poprzez SSH to wysyła wiadomości bez problemu, skrypt trwa z 15 minut (jest dodany 3s sleep po każdej wysyłce wiadomości)
Natomiast po uruchomieniu kampanii przez przeglądarke...wysyła zawsze tą samą ilość wiadomości 137... + 3s sleep... wychodzi na 411s czyli prawie 7 minut potem skrypt wisi...na iluśtam procentach ( w zależności od tego ile maili jest do wysłania).
Jak działa skrypt: Przycisk rozpocznij kampanie wysyła AJAXem żądanie o uruchomienie kampanii o konkretnym ID. Po każdej wysyłce maila zlicza mi wysłane maile i zapisuje ilość w pliku txt...na tej podstawie drugim ajaxem co 2s wysyłam zapytanie do tego pliku i obliczam procent wykonanej operacji. Noo nie ważne...generalnie działa.
Pytanie moje do was jak właściwie działa zapytanie przez AJAX, czy obowiązują go dyrektywy php.ini typu max_execution_time, max_input_time, memory_limit, max_post_size itp?? Czy zapytanie ajax można traktować jakbym po prostu wykonał zwykłego POSTa na plik (bo wtedy logiczne że mogłoby blokować ze względu na jakieś ograniczenia serwera)

Na serwerze jest ustawione
max_input_time = 600 max_execution_time = 30
P.S. Dodam że nie generuje żadnego error_loga...nic...
W celu debugowania mam uruchomione:
php_flag display_startup_errors on php_flag display_errors on php_flag html_errors on php_flag log_errors on php_flag ignore_repeated_errors off php_flag ignore_repeated_source off php_flag report_memleaks on php_flag track_errors on php_value docref_root 0 php_value docref_ext 0 php_value error_reporting -1 php_value log_errors_max_len 0
Ale pusto...
Prosze o jakąś pomoc/wskazówkę.