Mam pytanko mam pętle która wyświetla kolejne wiersze i tabeli x. ost kolumna to input checkbox i możliwością zaznaczenia go (danego wiersza). I chcę np. zaznaczyć pięć dowolnych wierszy, aby klikając na przycisk wiersze zmieniły kolor. Oczywiście mnie interesuje stała zmiana koloru dlatego JS odpada i postanowiłem użyć php i update do bazy zmienić kolor.
<table><tr class="wiersz" style="background-color:$color;"><td style="font-weight:bold; vertical-align: middle; display: table-cell;">$poz2</td><td style="font-weight:bold; vertical-align: middle; display: table-cell;">$awizacja</td><td style="vertical-align: middle; display: table-cell;">$data_awizacja<br>$godz_awiz</td><td style="vertical-align: middle; display: table-cell;">$godz_pod</td><td style="vertical-align: middle; display: table-cell;"><input name="id" value="$id" tyle="checkbox"></td></tr></table>
Chciałbym ponad tabelą umieścić przycisk i możliwością wyboru koloru (lista rozwijana) i przycisk zatwierdzający:
<form style="margin-bottom:20px;" role="form" method="POST" action="color3.php"> <div class="form-group"> <select class="form-control" name="wybor2"> <option value="k1">Biały</option> <option value="k2">Czarny</option> <option value="k3">Różowy</option> </select> </div> <div class="form-group"> <button name="change" type="submit" class="btn btn-success">Zmien</button> </div> </form>
jak to połączyć , nie żeby mi zmieniało kolor w konkretnym jednym wierszu tylko w tylu wierszach w ilu będzie kliknięty checkbox z góry dzięki