Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: www.scarface.fc.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
strife
Witam,

Zapraszam do oceny mojej strony www.scarface.fc.pl. Zależy mi na tym abyście ocenili dwie istotne sprawy, wygląd strony i poprawność kodu. Za wszystkie opinie, sugestie i zgłoszone błędy będę dozgonnie wdzięczny.

To jest moja pierwsza strona oparta na własnym CMS'ie, ale mimo tego proszę o normalną utrzciwą ocenę.

Pozdrawiam!
Dravo
Stonowane barwy - przyjemne w oglądaniu. Jednak mógłbyś poprawić logo.
Ponadto proponuje przylożyć się do standardów. Strona w validatorze ( http://validator.w3.org ) generuje 321 bledów.
Lisek54
Mi sie tam podoba smile.gif Tylko jeżeli chodzi o CMS to nie moge ocenić bo nie widze panelu admina. Wypuść wersje beta :] Ale wyglądem spox daje 9/10
hwao
http://www.scarface.fc.pl/?sc=down&down=ca...id=Antywirusowe
Co tu robi GetRight ?:-)

+ Div'y
+ Kolory nie daja po oczach

- Logo - widac kompletny brak pomyslu

Niezly systemik ale jakbys jeszcze udostepnil dostep do admina :-) i kodu (zip jakis ;-) to by mozna bylo ocenic wiecej

Troche malo do oceniania jest :-)
Chewolf
Wchodzę na http://www.scarface.fc.pl/?sc=down&down=where&num=2 i chce pobierac Photoshopa a pobiera mi sie acdsee tongue.gif. BTW http://www.scarface.fc.pl/admin/ co to questionmark.gif biggrin.gif tongue.gif
Dlatego najlepiej wszystko dokladnie przetestowac... nawet to co jest niby na 100 % ok. A po za tym wiesz ze jest wiecej kolorów niż odcienie fioletowego questionmark.gif
strife
Panel Administracyjny:

login: php
hasło: php

Jest to wersja beta robiona dla mojego własnego użytku, ale mam nadzieję że się zorientujecie co i jak. Niektóre funkcje w tym usuwanie zostały wyłączone. Za wszyskiego wyłapane błędy będe wdzięczny. Już teraz zaczynam gruntowne zmiany.

Co do Validatora to widzę że muszę zacząć od nowa, tylko czy znacie jakiś offline, bo ciągłe wrzucanie strony na serw. jest męczące.

A jeśli chodzi o logo to oczywiście, wiem że odbiega od normalnego, ale było robione na szybko, następnym razem będzę już lepiej.
dr_bonzo
Jest validator offline --> poszukaj na stronie walidatora w3c, chyba link source?
Speedy
nie wiem dlaczego po zalogowaniu do admin panela nie odczytuje się bbcode

np.

Kod
[cen] [img=http://www.fc.pl/d/button/126x60/gif/01.gif][/img] [/cen]

a w tym folderze /admin/ możesz dać jakiś plik "index.php" i napisać tam coś wg własnej inwencji np. "ERROR 404" , albo zostawić pusty, żeby nie można było sobie zobaczyć, co tam jest. Jeżeli nawet Twoim zdaniem nie jest to niebezpieczne , lepiej być przezornym winksmiley.jpg .

w linku http://www.scarface.fc.pl/?sc=arts&arts=where&num=1 w nagłówku pojawia się znak spacji : %20 .

Kod
Artykuły %20Test Art Testowy | 05:40:05 | 2005-02-11

-------

Ogólnie całkiem fajne smile.gif
Ace
Kod
Dzisiaj jest {DOD_DATE}
{DOD_download_list}
Download {DOD_download}

pewnie jakis blad na stronie, nie przypisujesz pewnie danych do tych znacznikow wiec nie sa zastepowane lub usuwane...
strife
Cytat(Ace @ 2005-02-12 23:40:02)
Kod
Dzisiaj jest {DOD_DATE}
{DOD_download_list}
Download {DOD_download}

pewnie jakis blad na stronie, nie przypisujesz pewnie danych do tych znacznikow wiec nie sa zastepowane lub usuwane...

Witam,

Ponieważ w Administracji nie działa parsowanie. Nie potrzebnie panel umieściłem w środku, drugim razem zrobię osobne okno. Teraz pracuje nad nową wersją, już bardziej poważną. Co do CMS'a zawartego na stronie - to jeśli ktoś chciałby go wykorzystać, w jakiś sposób prosze o kontakt na PW. Jeśli oczywiście ktoś będzie chciał chociaż wątpie.

Dziękuje wam wszystkim za opinie tej strony, czeka mnie jeszcze dużo pracy. Niedługo zrobię coś bardziej soczystego. Oczywiście umieszczę do oceny na forum php smile.gif Mam już pewne doświadczenie, więc ide pisać...

Pozdrawiam!

---EDIT---

Witam ponownie,

Nie chcę dodować nowego postu, bo niedługo robię remake, można powiedziec że jest na wykończeniu, będzie dużo lepszy. Dziękuje wam wszystkim za opinie, dały mi do myślenia.

Pozdrawiam!
Vertical
Ładne barwy, ale logo zbyt ubogie. Lepiej by wszystko wyglądało jakbyś wyśrodkował stronę
Fipaj
Ładna strona, bez wodotrysków...
ano
Cytat
+ Kolory nie daja po oczach

rotfl! Mi po pięciu sekundach nie chciało już się oglądać tej strony, ponieważ kolor czcionek jest zbyt podobny do koloru tła, jest fosforyzujący... smile.gif + jeszcze ten czerwony kolor tekstu: "Konto testowe zawieszone do odwołania".... :/ Pozatym co tu oceniać? Chyba samego cms'a, bo tekstów tu raczej nie widze (oprócz kilku newsów) Pozatm dodałbym może jakiś gradient do menu, ponieważ na razie to same tabelki bez grafiki (na stronie wogóle jakoś mało "grafiki", bo chyba nie uważasz, że sam kolor fioletowy + kilka tabelek tworzą już całą szatę graficzną?)

Moja ocena: 3/10 (i tak, jakby na stronie były jakieś artykuły czy coś, to nie czytał bym ich, ponieważ kolory są zbyt "fosforyzujące" i szybko oczy się męczą...)
-------------------
znalazłem błąd:
w dziale artykuły, po najechaniu na nazwę artykułu (np. na "Co to?") tabelka z artykułami zmniejsza się, a po najechaniu myszką na np. "Sortuj według: Daty" tabelka wraca do normalnych rozmiarów (zwiększa się..). Dałeś takie coś specjalnie? biggrin.gif
letki
jeśli chodzi o grafikę to słabiutko :|

kolory ... a właściwie kolor .... strasznie pusta ....
popracuj troche nad tą traficzką ....
bo jak narazie to pusto (w sęsie graficznym)
za mało kolorów ....
jakaś ta strona taka przypominająca postnuke... phpnuke itp :/
ale przecież w każdej chwili możesz szablonik zmienić smile.gif
zrób lepszą grafe, ale nie przesadzaj ...
popracuj nad logo ... użyj więcej kolorów ... może jakieś zaokrąglenia zamiast takich kantów ....
reszta mi się podoba ... miałem tylko zastrzeżenia co do grafy ...
Puciek
szczerze to grafika jak dla mnie prosta, i nie jeast to wada ale tutaj spodziewalem sie czegos wiecej niz blekitow, jakies elementy, cienie, odcienie dodaj
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.