Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
odi
Szukam skryptu php zapezpieczającego strone przed sciaganiem wgetem teleportem lub innym programem do scigania stron. Był bym bardzo wdzieczny za pomoc
olus
Kod
<?

if ( $HTTP_USER_AGENT == " Webstripper ") {

echo 'Brak dostepu do strony'; }

else ....

?>

atu blokada przed web stripperem ale można dodać inne programy

pozatym nie wadomo czy to zadział bo program może sie logowac nie jako WS tylko inną nazwą...
em1X
Cytat
Szukam skryptu php zapezpieczającego strone przed sciaganiem wgetem teleportem lub innym programem do scigania stron. Był bym bardzo wdzieczny za pomoc

mozna zrobic jak napisal olus niestety np. taki TeleportPro obejdzie to bez problemu poniewaz moze identyfikowac sie jako Internet Explorer itp.
Mistycus
Ja bym na $HTTP_USER_AGENT nie polegał :!:

Możnaby np. ograniczyć ilość żądań do serwera w określonym czasie. Aby rozpoznać użytkownika, który przekracza limit, możesz użyć sesji... i tu jeszcze jedna zaleta takiego rozwiązania, ponieważ nie wiem czy programy typu Teleport potrafią wysyłać w nagłówku SIDa :?
Inna możliwość, to sprawdzanie zmiennych środowiskowych użytkownika, tak więc po braku niektórych standardowych informacji nagłówkowych możesz rozpoznać, że użytkownik używa jakiegoś nietypowego clienta. To jednak tylko takie moje gdybanie, gdyż nie mam pojęcia, co które programy wysyłają w nagłówku :?

Myśl przewodnia:
Każdy sprytny program może mówić, że jest Internet Explorerem, ale mało który potrafi go dobrze naśladować smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.