Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysql] Konfiguracja (problem z RAMem)
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
MrMag
Posiadam kompa P100 Mhz 32 RAM ze Slackiem 10.1. Po zainstalowaniu mysqla zdaje sie, ze 4.0 proba jakiejkolwiek operacji na bazie konczy sie zaliczeniem sie kompa na smierc biggrin.gif Wiem, ze 32 RAM to stosunkowo malo jak na baze danych, ale czy da sie cos na to poradzic? Slyszalem, ze mozna ustawic w configu bazy ilosc ramu i jakos to zoptymalizowac, ale nie wiem czy to prawda. Jest jakas nadzieja czy mam sobie to darowac? smile.gif

Komp sluzy do celow edukacyjnych i nie musi dzialac bardzo szybko, wazne by w ogole dzialal

Pozdrawiam
kszychu
Taka konfiguracja to nadaje się na router a nie na bazę danych. Więcej ramu, szybszy procek.
kicaj
Ja mam podobna maszyne tyle ze procka mam 120mhz, tez 32mb ram i chodzi mi moj serv bez zadnych zarzutow, oczywiscie wykorzstuje go tylko do wlasnej edukacji. Do prac domowych taki sprzet wystarczy. Nie wiem jak tu slask i mysql, ja mam win98 i moze problem raczej tkwi ze slack z mysql na 32mb ram nie daje rady:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.