Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ściągalnia plików....
Forum PHP.pl > Forum > PHP
NuLL
Witam,

Tworzę serwis z duża ilościa odwiedzin w planach. Będzie to serwis umożliwiający ściaganie plików jak w temacie. Całość serwisu od strony webowej jestem w stanie wykonać. Do dyspozycji uzytkownika są cztery serwery jeden darmowy oraz 3 z dostępem za SMS. Na serwerze darmowym muszę w jakiś sposób zablokować ilość połączeń do danego pliku pliku. Jak to zrobić questionmark.gif Nietrudno jet zapisać, że ktoś zacząłsciągać dany plik Prosty INSERT i tyle - ale jak złapć kiedy skończył questionmark.gif Macie jakieś pomysły? Mogę wykorzystać serwer do tego zadania - tylko czy np. da się zdobyć info ile połączeń do danego pliku jest aktualnie otwartych questionmark.gif

Błagam o choćby jakąś wskzówkę czy coś, może jakiś skrypt downloadu który blokuje to....

Z góry dzięki, NuLL
vala
moze cos z ftp? na serwerze ustawic do kazdego pliku max dostep
a w php napisac skrypt do downloadu?
niekoniecznie na 'anonymous'
lub poprostu w bazie danych zapisywac informacje o kazdym pliku...
i zliczac ilosc otwieran...
po jakims czasie kasowac wpisane wczesniej informacje i siup
Spirit86
był podobny temat na forum, poszukaj :]
NuLL
@vala - serwis mam w palnach okolo 15000 dziennie - więc "bo jakimś czasie" może być bardzo kontrowersyjnym rozwiązaniem.

edit:
A czy jesle plik metoda naglowkowa
  1. <?php
  2.  
  3. //bleblelble//
  4. Header('cos');//wywlam plik - to sie tam jakos robi :)
  5. $dbi->execute(&#092;"zapytanie\"); // czy excute sie wykonana ?
  6.  
  7. ?>

Bo jak tak to sprawa robi sie banalnie prosta smile.gif
Nievinny
Myślę, że jak sprawdzisz to będziesz wiedział?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.