webtg
30.03.2005, 23:44:06
Witam,
Problem polega na tym, że po zalogowaniu, które przebiega poprawnie i po wyświetleniu menu, klikając na jakikolwiek link sesja zostaje przerwana.
Strona oprata jest na ramkach, mam przekierowaną na nią doemnę, która ją otwiera, teoretycznie nie widać ściezek, bo wyświetlana w pasku jest tylko owa domena
I co dziwne, jeżeli otworzę logowanie w osobyn konie, gdzie widac pełaną ścieżkę wszystko działa poprawnie i sesja jest utrzymywana.
A najlepsze jest to, że ten sam skrypt działa mi na innym serwerze i nie ma żadnych problemów ?
Gdzie szukać przyczyny ?
Z góry dzięki za wasze uwagi
dr_bonzo
31.03.2005, 00:00:06
Mozliwe ze problemem sa rozne domeny dla cookie: cookie jest tworzone w jednej domenie a odczytywane przez inna (wg. specyfikacji cookie nie jest wtedy wysylane i sesja pada -- gibu ID sesji). Najlatwiej to pozbyc sie tej domeny ktora 'ukrywa' ci adres strony. Nie wiem czy sa inne rozwiazania.
webtg
31.03.2005, 00:27:20
Ale cookie powinno zostac utorzone dla domeny dla której zachodzi rejetracja użytkownika. W końcu to mainFrame i link odnosi sie do plików serwerwoych a nie przekierowywanych przez domenę. Najgorsze jest to że na innym serwerku bezproblemowo śmiga
dr_bonzo
31.03.2005, 00:47:37
Na innym z przekierowaniem z tej samej domeny?