Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z sesją :(
Forum PHP.pl > Forum > PHP
webtg
Witam,

Problem polega na tym, że po zalogowaniu, które przebiega poprawnie i po wyświetleniu menu, klikając na jakikolwiek link sesja zostaje przerwana.

Strona oprata jest na ramkach, mam przekierowaną na nią doemnę, która ją otwiera, teoretycznie nie widać ściezek, bo wyświetlana w pasku jest tylko owa domena

I co dziwne, jeżeli otworzę logowanie w osobyn konie, gdzie widac pełaną ścieżkę wszystko działa poprawnie i sesja jest utrzymywana.

A najlepsze jest to, że ten sam skrypt działa mi na innym serwerze i nie ma żadnych problemów ?

Gdzie szukać przyczyny ?
Z góry dzięki za wasze uwagi
dr_bonzo
Mozliwe ze problemem sa rozne domeny dla cookie: cookie jest tworzone w jednej domenie a odczytywane przez inna (wg. specyfikacji cookie nie jest wtedy wysylane i sesja pada -- gibu ID sesji). Najlatwiej to pozbyc sie tej domeny ktora 'ukrywa' ci adres strony. Nie wiem czy sa inne rozwiazania.
webtg
Ale cookie powinno zostac utorzone dla domeny dla której zachodzi rejetracja użytkownika. W końcu to mainFrame i link odnosi sie do plików serwerwoych a nie przekierowywanych przez domenę. Najgorsze jest to że na innym serwerku bezproblemowo śmiga sad.gif
dr_bonzo
Na innym z przekierowaniem z tej samej domeny?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.