Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] - tnij.org (skracanie adresów)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Chinczyk
Witam,

Proszę o ocenę strony umożliwiającej skracanie adresów:

Link: tnij.org

Będę wdzięczny za 'wyłapanie' wszelkich błędów.
Fipaj
Estetycznie, profesjonalnie, prosto.

Jestem pod wrażeniem, 10/10

Pozdrawiam, Fipaj
Strus
Strona i ładna i technicznie poprawna, co prawda zatabelkowana i używasz Geckowatych włąsności w stylach, masz problemy z alternatywnymi czcionkami. Generalnie mi się podoba smile.gif
id4
Witam

[+] Dobry pomysł - takie aliasy, tylko odwrotnie winksmiley.jpg
[-] Nieintuicyjność: Skróć z: [form] do: http://tnij.org/ [form] - nie ma żadnych informacji co trzeba wpisać, czy adres www, czy może swoje imię ... Brak dokładniejszego opisu.
[-] Rejestracja i Logowanie - brzydkie style formularza - bardzo duże i niepasujące do małych opisów obok nich. Poza tym niewyśrodkowane w stosunku do pól formularza, co nie wygląda estetycznie. Wysokość inputa i wysokość buttona są różne - mało estetyczne.
[?] Design - jeśli można tak go nazwać - ubogi i nieprzyciągający. Przy krótkich tekstach nieciekawie krótka - mnie się nie podoba.

Moja ocena: 5/10
Strus
Cytat
[-] Nieintuicyjność: (...) nie ma żadnych informacji co trzeba wpisać, czy adres www, czy może swoje imię ... Brak dokładniejszego opisu.

Tak.. napewno imie laugh.gif

Cytat
[-]Wysokość inputa i wysokość buttona są różne - mało estetyczn

Faktycznie, teraz zauważyłem że Opera to inaczej wyświetla, w pozostałych jest równo.
Wystarczy dodać do styli height: w pxach winksmiley.jpg
bela
1. To 1, 2, 3, to powinna być lista uporządkowana :]
2. Kyno, ojoj tabelki biggrin.gif
kyno
bela_666:
lista uporządkowana ? a tabelki bo na szybko robione, w wolnym czasie sie pobawie smile.gif
Vertical
Po pierwsze za długo się ładuje, po drugie design jest trochę ubogi... Oprócz tego jest ok
bela
Cytat(kyno @ 2005-04-03 19:52:23)
bela_666:
lista uporządkowana ? a tabelki bo na szybko robione, w wolnym czasie sie pobawie smile.gif

kyno: lista uporządkowana, która definiujesz przez element <ol> ;]
SongoQ
@id4 Widze ze "odgryzasz sie" za slowa krytyki jakie padly w kierunku Twojego serwisu o tej samej tematyce smile.gif mam nadzieje ze poprawiles ten blad z zapetleniem sie odwolan do domeny i mam nadzieje ze autor tnij.org nie popelnil tego biggrin.gif
id4
Cytat(SongoQ @ 2005-04-03 20:53:40)
@id4 Widze ze "odgryzasz sie" za slowa krytyki jakie padly w kierunku Twojego serwisu o tej samej tematyce smile.gif mam nadzieje ze poprawiles ten blad z zapetleniem sie odwolan do domeny i mam nadzieje ze autor tnij.org nie popelnil tego biggrin.gif

Nie, nie odgrywam się. Nie jesteśmy tutaj po to, by sobie do gardeł skakać smile.gif Napisałem to, co zauważyłem. Ja (i nie tylko) nie podchodzę do projektów z jednego punktu widzenia. Oceniam je i pod względem graficznym jak i rozwiązań technicznych. Na codzień się tym zajmuję. Mnie na prawdę ciężko jest zadowolić pod względem graficznym smile.gif (przeważnie piszą tutaj programiści - co jest oczywiste). Sam programuję a nie rysuję, jednakże na codzień dużo prauję w projektach graficznych, przez co od profi grafików nauczyłem się kilku ważnych zasad. Trochę polałem ... Sorki smile.gif Jeśli chodzi o mój jak to napisałeś serwis maska.org, to pisałem go w jedno popołudnie, bo był mi potrzebny. Nie wkładam w niego serca - nie dążę do jego rozwoju. Był mi taki potrzebny dla moich prywatnych celów, więc go zrobiłem. Wziołem dobie do serca uwagi napisane na tym forum. Poprawiłem wychwycony przez Ciebie błąd. Bynajmniej maska.org nie był (jest) serwisem z górnej półki smile.gif - ale działa dobrze - i o to mi chodziło. Nie mam czasu wkładać w niego więcej pracy.
SongoQ
Cytat
Nie jesteśmy tutaj po to, by sobie do gardeł skakać

Z tym sie 100% zgadzam. Po przeczytaniu Twojego postu jakos tak odczulem (hihihih).

Cytat
Nie mam czasu wkładać w niego więcej pracy

Szkoda sad.gif
ebe
Od strony graficznej bardzo schludnie, trochę odznaczają się textfieldy, ale nie jest to aż tak straszne. Mam pytanie do czego służą takie serwisy? Do czego to się przydaje w praktyce?
SongoQ
Jesli nazwa (domena) ma mniej znakow to latwo ja zapamietac.

Popatrz na taki serwis jak prv.pl - 3 literki a ilu userow.
ebe
ale prv oferuje subdomeny natomiast tu jest inaczej...
strife
Witam,

Powiem, że po wejściu na stronę miałem pierwsze wrażenie pozytywne aż do końca przeglądania strony. Cenię proste strony bez zbędnych fajerwerków. Strona spełnia swoje zadanie, więc myślę że jest dobrze...

Pozdrawiam!
SongoQ
@ebe Wlasciwie idea i zasada dzialania jest taka sama.

PRV - xyz.prv.pl -> aaaaa.domena.pl/.............
tnij.org tnij.org/xyz -> aaaaa.domena.pl/..........
Strus
Cytat(ebe @ 2005-04-03 21:54:29)
Do czego to się przydaje w praktyce?

http://www.w3.org/TR/2004/REC-xml-infoset-20040204/
do tego tnij.org/xml smile.gif znacznie lepiej prawda?
Chinczyk
Dziękuję za komentarze. Postaram się dostosować do Waszych uwag. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.