Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Proszę o ocenę
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
id4
Witam

Kolejny serwis w technologii Flash ...
Proszę o ocenę: Paradiso Disco.
Strus
Intro jest w deche biggrin.gif Ogólnie animacja jest dobra.
Jedyny minus jaki widzę to wielkość czcionki, w mojej rozdzielczości (1280x1024) jest ona poprostu za mała.

Pod wrażeniem jestem też kodu strony, rzadko można spodkać tak krótki kod z tak dużą ilością błędów, nawet flash jest niepoprawnie osadzony w kodzie...
id4
Cytat(Strus @ 2005-04-03 19:15:23)
Pod wrażeniem jestem też kodu strony, rzadko można spodkać tak krótki kod z tak dużą ilością błędów, nawet flash jest niepoprawnie osadzony w kodzie...

Czyli rozumiem, że Macromedia Dreamwaver tworzy błędny kod do Macromedia Flash ...
Dziwne, ale skoro tak twierdzisz, to nie będę się sprzeczał.
Strus
Cytat(id4 @ 2005-04-03 19:25:01)
Czyli rozumiem, że Macromedia Dreamwaver tworzy błędny kod do Macromedia Flash ...
Dziwne, ale skoro tak twierdzisz, to nie będę się sprzeczał.

Dobrze rozumiesz, podam Ci pierwszy z brzegu kwiatek z Twojej strony <embed> co to takiego ?

Podaj mi specyfikacje, która mówi o takim wynalazku.

Nie ma innej możliwości wstawienia Flasha na stronę napisaną w HTML-u czy XHTML-u niż <object>.
Luke
@Strus

Po części masz racje. Jednak jeżeli zapiszesz kod, który odpowiedzialny jest za wyświetlanie flasha według standardów sieciowych, to nie wykorzystasz dobrodziejstw jakie daje przesyłanie strumieniowe danych, czyli cała praca kodera i grafika nad loadingiem będzie traconym czasem … A szkoda by było, bo jak piszą, mają tam "niezłe towary" winksmiley.jpg
id4
Cytat(Strus @ 2005-04-03 19:38:05)
Dobrze rozumiesz, podam Ci pierwszy z brzegu kwiatek z Twojej strony <embed> co to takiego ?
Podaj mi specyfikacje, która mówi o takim wynalazku.
Nie ma innej możliwości wstawienia Flasha na stronę napisaną w HTML-u czy XHTML-u niż <object>.

Cytuję: "Począwszy od Explorera 3, zadanie <EMBED> zostało przejęte przez znacznik <OBJECT>. <EMBED> został zachowany ze względu na zgodność ze starszymi wersjami.".
Rozumiem, że tego wyrażenia nie ma w nowej specyfikacji, ale nie jest też napisane, że jego użycie powoduje błędy czy innego rodzaju anomalie. Uważam więc, że jeśli coś nie jest zabronione, to jest dozwolone. A jak napisałem wyżej, umożliwia otworzenie animacji w starszych przeglądarkach (ale 3.0 już chyba nikt nie używa tongue.gif ).
Strus
Cytat
Cytuję: "Począwszy od Explorera 3, zadanie <EMBED> zostało przejęte przez znacznik <OBJECT>. <EMBED> został zachowany ze względu na zgodność ze starszymi wersjami.

Skąd ten cytat ?

Cytat
Rozumiem, że tego wyrażenia nie ma w nowej specyfikacji, ale nie jest też napisane, że jego użycie powoduje błędy czy innego rodzaju anomalie.

Czy specyfikacja HTML 4.01 z 1999 roku jest Twoim zdaniem nowa?

Cytat
Uważam więc, że jeśli coś nie jest zabronione, to jest dozwolone.

Specyfikacja to pełny zbiór zasad i reguł dotyczących danego języka w tym przypadku HTML-a, jeżeli coś nie jest dozwolone to jest zabronione. Dla mnie jest to jednoznaczne.

Cytat
@Strus

Po części masz racje. Jednak jeżeli zapiszesz kod, który odpowiedzialny jest za wyświetlanie flasha według standardów sieciowych, to nie wykorzystasz dobrodziejstw jakie daje przesyłanie strumieniowe danych,

Niestety nie mogę się wdać w dyskusję na ten temat. Nie mam pojęcia o flashu, być może jest inna możliwość zrealizowania tego co mówisz zgodnie ze standardami W3, niestety jak piszę nie znam sie na flashu i nie mogę pomóc.
strife
Witam,

Fajne logo i muzyka, ogólnie strona przyjemna, jedyną rzeczą która by wymagała poprawienia to opcja obniżenia jakości flash'a, bo testując na słabszych maszynach niemiło się tnie. Mimo tego ładnie. smile.gif

Pozdrawiam!
dr_bonzo
+ Intro wporzo
+ Muza tez
- powiekszenia zdjec sa za male (edit: w galerii sa juz ok)
- Streapteas (wtf? tongue.gif): striptease
- "wczytywanie danych XML" czy jakos tak: moze lepiej "ladowanie strony"-- wiecej ludzi zrozumie smile.gif
* kontrolki muzyki: << i >> to zazwyczaj przewiniecie aktualnego utworu, pasowalo by mi raczej |< >|
Vertical
Intro fajne, tylko po pierwsze wyrzuciłbym bgsound na stronie, a po drugie za dużo tam bajerów, światełek itp. Wyrzuć stamtąd trochę tego, zrób "normalniejsze" menu i będzie ok
scanner
Strona trochę mała - na 1280x1024 musże wysilać oczy.
Intro sie super.
Strona główna - dodałbym jakiś efekt onHover w kalendarzu
Zmieniłbym muzyczke w stronie głownej na lepszy loop. Zbyt ostro się kończy. Proponują jakis chilloutowy muzax na 50% volume. A najlepiej kilka do wyboru.

I jeszcze jedno - jako że jest to strona klubu - dodałbym trochę dynamiki. To ma być taki sajt, że mi stopy same zaczna palić do parkietu.

Co bym zmodyfikował - lewy górny róg. Niech te kółko skacze, wiruje, robi fadingi czy jakies crossovery. Jeśi do tego flasz będzie przynajmneij o kilka procent większy (najlepiej dwie wersje - "dialup" - tak jak teraz oraz "broadband" dla maszyn na full wypasie.

Jednym słowem - I want more!!!

BTW: nie zmieniaj menu. jest OK.
yavaho
Strona zrobiona pod rozdzielczosc 800x600 ale ogladniecie niektorych fotografi przy tej rozdzielczosci jest niemozliwe. Np: nie wiem czy ktos zobaczy twarz DJ Mario?
I za duze obciazenie procesora. Na moim 1.4GHz obciazenie dochodzi do 90% na prockach ponizej 1GHz moze juz przycinac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.