Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: --- usunieto przez autora ---
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lunter
--- usunieto przez autora ---
dr_bonzo
Bo mnostwo ludzi uzywa jeszcze czworki i przydalo by sie miec jej bezpieczna wersje.
hwao
PHP4 nie wyglada mi juz na rozwijane tylko łatane (poprawiane bledy)
SongoQ
Zauwaz ze sa poprawiane te same bledy w 5 jak i w 4. Wykryja blad w 5 to poprawiaja ja w 4.
mike
Cytat(lunter @ 2005-04-05 14:39:18)
No wiec mnie dziwi, ze zamiast sciagac nowego 4.3.11 mozna przeciez sciagnac 5.0.4..........

Z perspektywy jednego użytkownika, faktycznie nie jest to problem.

Natomiast problemem jest to, że bardzo dużo firm hostingowych nie oferuje PHP5 nadal bojąc się o wsteczną kompatybliność php i o to czy dotychczasowe strony wytrzymają próbę zmiany środowiska.

Wynika to m.in. z niechęci, lenistwa i niewiedzy adminów serwerów hostingowych. Sam znam kilku którzy są przekonani że PHP5 jest jeszcze w wersji beta winksmiley.jpg A jak każy wie, admini wedzą najlepiej winksmiley.jpg

Sam jestem w takiej sytuacji, w domu PHP5 winksmiley.jpg , w pracy PHP4 dry.gif .
Vertical
...poza tym, chociażby IPB1.3 nie jest kompatybilne z PHP5
sobstel
nie zawsze wszystko co nowe jest lepsze. na sprawe trzeba spojrzec z wielu stron. podstawowym problemem w przehcodzeniu na PHP5 jest brak wstecznej kompatybilnosci w niektorych elementach jezyka, a przeciez PHP4 "rządził" jakieś 6 lat. a trochę na pewno potrwa zanim aplikacje zostaną przystosowane dla PHP5.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.