Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] strona moto..
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
trucksweb
prosze o ocene zwlaszcza wygladu strony, gdyz skrypt to zwykly cms, choc mocno usprawniony innymi skryptami. Chodzi zwlaszcza o to jak czachowuje sie pod roznymi rozdzielczosciami i przegladarkami. Prosze takze powiedzec co maznaby zmienic, aby bylo lepiej. oto link: trucker.waw.pl

>>> strona zostala zmodernizowana od ostatniego postu an tym forum.
kszychu
W 800 x 600 nie mieści się.
trucksweb
faktycznie bede musial zmniejszyc szerokosc tabel.
revyag
Uwagi:
- góra ciut za duża przez tą reklamę, ale nie jest źle smile.gif
- sekcja "na forum" - zrób z tych punktów listę uporządkowaną, będzie to estetyczniej wyglądało
- odnośniki "czytaj więcej" - wydaje mi sie że bez tych borderów będą lepiej wyglądać, albo może zrób je bardziej wtopione w tło
Niewielkie błędy:
- obrazek firefoxa nie mieści sie w prawej kolumnie, przez co powstaje brzydki efekt
- w stopce coś nie tak jest ze strzałkami które zapewne mają przewijać stronę do góry
trucksweb
ok, wieczorem sie tym zajme.

Cytat
- sekcja "na forum" - zrób z tych punktów listę uporządkowaną, będzie to estetyczniej wyglądało

nie zabardzo wiem jak to zrobic. moze bez tych cyfr przed nazwa posta??
revyag
Nie wiem w jaki sposób generujesz te wiadomości, ale skoro masz możliwość robić ręcznie to wypunktowanie to w postaci listy też dać się powinno smile.gif
trucksweb
ok.zobacze co uda mi sie zrobic.

>>buttony juz poprawilem- wykasowalem te obramowanie w "czytaj wiecej"
>>i juz dziala kierowanie do gory w stopce-brakowalo ">"
mike
This page is not Valid XHTML 1.0 Transitional
Errors: 266
trucksweb
wiem, kiedys wykasowalem skrypty odpowiedzialne sa kodwanie do xhtml, mam zamiar je wrzucic ponownie ale nie dzis. valilatory najczesciej sprawdzaja wszystkie strony w cms'ie i nie jestem w stanie zmienic kazdego bledu. chodzilo tylko o wyglad- ze skryptami wiem ze najlepiej nie jest:(
Strus
Strona ładna, w 1280x1024 wygląda dobrze, dalej się nie mieści w 800x600 tak ze 30px wystaje.
Rozwiązaniem byłoby zlikwidowanie tego szarego marginesu z lewej.

Co do standardów, to wystarczy zmienić doctype'a z XHTML na HTML 4.01 Transitional wstawić na samej górze strony ini_set( "arg_separator.output", "&" ); i powinno być valid smile.gif
yavaho
Grafika bardzo przyjemna. Strona dopasowuje sie do rozdzielczosci ekranu - tu duzy plus - ale nie miesci sie w 800x600
Przy wiekszych rozdzielczosciach (IE i Netscape) tworzy sie pustka po prawej u samej gory - moze wystarczy tylko rozciagnac ten pomaranczowy pasek w prawo albo wysrodokac logo i menu? Ale pod Opera jest zupenie inaczej - logo i menu sa po prawej a na srodku jest bialo!
Obrazek Firefoxa rozwala troche prawa strone.
Po lewj (pod menu) na dole jest bialo a po prawej jest tlo do samego dolu - daj to tlo rowniez po lewej.
Po lewej tam gdzie sa linki do forum sprzydaly by sie lekkie marginesy.
Naglowki newsow mogly by byc bardziej wyraziste.
Przycisk [czytaj calosc] pod kazda przegladarka inaczej sie zachowuje: Pod IE jest zawsze obramowaie. Pod Opera obramowanie pojawia sie po najechaniu myszka - co powoduje poruszenie calej strony ponizej. Pod Netscape wogule nie ma obramowania.
Muszisz potestowac strone na roznych przegladarkach bo lekko sie rozni.
I jeszcze walidator
trucksweb
Cytat
Obrazek Firefoxa rozwala troche prawa strone.
Po lewj (pod menu) na dole jest bialo a po prawej jest tlo do samego dolu - daj to tlo rowniez po lewej.
Przycisk [czytaj calosc] pod kazda przegladarka inaczej sie zachowuje: Pod IE jest zawsze obramowaie. Pod Opera obramowanie pojawia sie po najechaniu myszka - co powoduje poruszenie calej strony ponizej. Pod Netscape wogule nie ma obramowania.

wiec nie wiem co sie dzieje wykasowalem obramowanie przyciskow "czytaj calosc" wykasowalem cale cache przegladarek i jest bez obramowania. to samo dotyczy logo firefox'a jest juz zmniejszone.

Cytat
Co do standardów, to wystarczy zmienić doctype'a z XHTML na HTML 4.01 Transitional wstawić na samej górze strony ini_set( "arg_separator.output", "&" ); i powinno być valid 

skoro tak to nie ma problemu, postarm sie pozamieniac znczniki.smile.gif

reszte uwag postaram sei jaknajszybciej wprowadzic to strony.
dzieki wszystkim.
Vertical
Cytat(sam top strony)
R          E          K          L          A          M          A

...a ja chciałem oceniać reklamę jako logo strony... rzeczywiście jest ona trochę za duża, przydałoby się trochę ją zmniejszyć

---
hwao :-)
trucksweb
to jest 8, no ale zmniejsze ja na 5 moze questionmark.gif

juz zmniejszona.
_Mateo
Mnie sie stronka podoba - jesli sie nie myle, to pokazywales na tym forum inna odsłone tej stronki - ta jest fajniejesza - bardziej przejzysta. jak dla mnie to 7+/10 smile.gif
trucksweb
Cytat(_Mateo @ 2005-04-08 11:04:46)
M jesli sie nie myle, to pokazywales na tym forum inna odsłone tej stronki

zgadza sie. bkilka dni temu byla wersja z templatka zrobiona w photoshopie, jednak, ze napotkalem na liczne problemy z dostosowaniem jej do cm'sa(rozszerzanie table itp) zrobilem nowa templatke.

ciesze sie ze sie podoba:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.