Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto pomorze ułożyć kod we właściwej kolejności?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
falkor
Widze ze boicie sie kodu wiec uproszcze:)
  1. <?php if($StatusLokaty == 1){ ?>
  2. <td><form action="lokata_zerwanie_potwierdzenie.php" method="post" target="_self" >
  3. <input type="hidden" name="NrLokaty" value="<?php echo $NrLokaty; ?>" />
  4. <input type="hidden" name="StatusLokatyMenu" value="<?php echo $StatusLokatyMenu; ?>" />
  5. <a href="#" onclick="submit()" target="_self"><strong>zerwij</strong></a></form>
  6. <?php }else echo "-"; ?></td>

Wszystko w zasadzie poza paroma drobnymi szczegolami jest ok:
Chodzi mi o ta komorke zawierajaca inputy typu hidden. Nie potrafie poukładać jej elementow w odpowiedniej kolejnosci (php,formularz,html).Mam w formularzu trzy takie Jesli sa dobrze z punktu widzenia Dreamweavera, czyli formularze oznaczone sa ladna czerwona przerywana linia, to robia sie paskudne odstepny w kazdym wyswietlonym wierszu [przez pola hidden], a jesli je wyjme z tagow <td> to znowu Dreamweaver ich nie widzi (co jest rownoznaczne chyba z bledem w kodzie) ale wyswietlone wiersze wygladaja wtedy ok.

Prosze o pomoc. Czy to sie w ogole da tak ulozyc by bylo dobrze a wiersze wygladaly ok? sad.gif
revyag
Co masz na myśli mówiąc zę dreamweaver ich nie widzi ? Że nie wyświetlają się na widoku roboczym ? To chyba nie jest problem ?
AxZx
jezeli piszesz kodem php to nie patrz na podglad strony dreamweavera bo on wtedy php nie uwzglednia, chyba ze mozna jakos go skonfigurowac
falkor
no tak, ale czy fakt ze nie pokazywal tej czerwonej przerywanej ktora oznacza formularz nie oznacza ze dla niego nie bylo tamformularza?

No i te paskuden smile.gif inputy typu hidden, niby nie widoczne ale akapity przy wyswietlaniu w petli robily, tak ze wiersz nie jak wiersz tylko jak trzy wiersze. A jak sie wywalilo </form> za </td> to juz bylo ok tyle ze <form> byl po <td> a wiec dosc to niepoprawne zagniezdzenie...i do tego jeszcze rfagmenty z php.."/

...w koncu zrezygnowalem i wrocilem do metody GET....

prosze jednak o komentarze jesli macie, bo wciaz nie wiem czy zaprezentowana przeze mnie kolejnowsc znacznikow w tym kodzie jest poprawna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.