Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie rozwiązanie wybrać?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ikioloak
Mam do zrobienia mape polityczna Polski ktorej powiaty zmieniaja swoj kolor w zaleznosci od tego ile jest wystapien danego powiatu w bazie danych. I mam problem bo nie wiem jak to najlepiej rozwiazac.

Koncepcje mam taka zeby kazdy powiat byl osobnym symbolem w 'animacji' flashowej. Dane sa wyciagane przez php z bazy postgresql i przekazywane do Flasha. Pozniej w actionscripcie dokonywane sa odpowiednie zmiany kolorow powiatow.

Nie wiem czy da rady to jakos racjonalnie zrobic przy pomocy gd2? Tak zeby nie wpisywac tysiacy wierzcholkow danych powiatow do bazy? Czy moze przez svg - nigdy nie mialem z tym do czynienia wiec nie wiem specjalnie czy jest mozliwosc zeby rysunki svg zmienialy sie dynamicznie w zaleznosci od tego co zapoda php.

Jaka jest wasza koncepcja?

[edit] Ok juz wiem ze svg da sie przekazac wartosci z php ale znow do odtworzenia tego potrzebna jest wtyczka w przegladarce co od razu dyskwalifikuje ta metode.
NuLL
Jak dla mnie tylko Flash - przecież GD generuje statyczne obrazki.

BTW. Mając biblitoteki do php Flasha można wygenerować w php tongue.gif
ikioloak
Tak wiem ze gd generuje statyczne obrazki ale sa generowane dynamicznie smile.gif . Wiem o co ci chodzi - Ming - ale dzieki. Mowie ze nie chce wpisywac wszystkich punktow bo tego z 10 000 by wyszlo zeby mapa miala swoje ksztalty.

Jeszcze tylko mape znalezc dobra.. to tez masakra.
QuiDu
Jeżeli chcesz używać php i Flasha to może powinieneś rzucić okiem na AMFPHP! Niestety jedyna rzeczą jaką mogę Ci o tym powiedzieć jest to że mój kolega pisze magisterke używając tego ustrojstwa, oraz to, iż jest to troszkie podobne w zarysie do Flash Remoting (przy czym te informacje nie muszą być prawidłowe).

Pozdrawiam
QuiDu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.