Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP + HTML + FORM - przekazywanie zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zman85
Witam, mam malutki problem, może nie jest on związany iwyłącznie z językiem php ale sądzę że zdołącie mi pomóc.
Mianowicie mam plik który możłiwy jest do edycji tylko w Htmlu, i tam mam objekt <form> w którym wpisujemy dane i potrzebuje te dane przesłac do kolejnego pliku html w którym jest <iframe> ramka pływająca z zawartością pliku *.php - czyli potrzebuje przesłać zmienne tak by one nie wędrowały do pliku z ramką ale do pliku php i były w czasie rzeczywistym pokazywane w ramce.
Próbuję dać do samego pliku php i jest okay, ale wtedy nie ma jak się odnieśc do ramki, jesli dam do ramki, to pokaże mi zawartośc pliku php ale on jest wtedy bez zmiennych.
Może po krótce jakie mam pliki.

to jest tlyko html

<form ACTION="?p=userLogin" method=post>
Login: <input TYPE="text" name=log class=haslo><br>
Haslo: <input TYPE="password" name=pass class=haslo><br>
<input TYPE="submit" value=zaloguj class=submit><br>
</FORM>

kolejny tylko html (plik z ramką)

<center>
<iframe name="login" src="login/sprawdz.php" width="600" height="700" marginwidth="5" marginheight="5" scrolling="no" border="0" frameborder="0">
iframe></center>

ostatniego nie musze przedstawiąc plik php (sprawdz.php)
<?php .... ?>

Zapewne powiecie, troszeczkę zamotałem opis mojego problemu, ale sądzę, że dojdziecie do tego w czy tkwi moja nostalgia.

Za wszelkie pomysły i sugestie z góry pięknie Dziękuję.
bobi
A moze zainteresujesz sie ramkami w CSS? Jezeli strona jest w php, to dobre rozwiazanie. Wtedy tez wystarczy sam odnosnik w linku. Znikaja takze problemy IFRAME, a obsluga jest znacznie prostsza smile.gif

Przyklad:

<div style="width: 200px; height: 200px;">
dynamiczne przelaczanie zawartosci okna (np. przez php)
</div>
Wave
  1. <center>
  2. <iframe name=\"login\" src=\"login/sprawdz.php?haslo=<?=$_POST[haslo]?>&login=<?=$_POST[login]?>\" width=\"600\" height=\"700\" marginwidth=\"5\" marginheight=\"5\" scrolling=\"no\" border=\"0\" frameborder=\"0\">
  3. iframe></center>

I pobieramy przez GET.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.